• Attracties
  • Religieus erfgoed

Bewonder de Collegiale kerk Saint-Ursmer in Lobbes, in Henegouwen. De enige kerk in België die dateert uit de Karolingische periode!

Bezoek in de Sambervallei de oudste kerk van België!

Gebouwd aan het begin van de 9e eeuw door de monniken van de abdij van Lobbes, heeft het zijn Karolingische stijl behouden, hier en daar verzacht met Mosaanse kunst.

Tijdens je wandeling

  • zie je belangrijke sepulchrale resten, waaronder Merovingische sarcofagen
  • in de romaanse cryptie bid je net als de middeleeuwse pelgrims tot de heilige Dodon en de heilige Renelde, die respectievelijk rugpijn en huidziekten verlichten.

Ga terug naar de tijd van Karel de Grote tijdens je bezoek aan de collegiale kerk Saint-Ursmer in Lobbes!
 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden