Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Abdijen
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed
  • Religieus erfgoed

De ruïnes van de Cisterciënzerabdij van Aulne liggen in Gozée, vlakbij de stad Thuin. Kom haar geschiedenis ontdekken en haar artisanale brouwerij.

De abdij van Aulne is gelegen in een steile vallei op de rechteroever van de Samber, een plaats genaamd "Vallei van de Vrede". Vandaag de dag zijn de overblijfselen een oase van rust waar je gezellig kunt wandelen.

Ontdek de geschiedenis van de abdij en het leven van de cisterciënzermonniken via de didactische panelen langs de openluchtroute. Kom ook genieten van de landschapstuin en het wandelgebied.

Om je uitstap af te ronden, bezoek je de Brasserie du Val de Sambre, gelegen in de oude 18e-eeuwse stallen. Je kunt er echte Belgische abdijbieren proeven.

Je kunt ook met familie of vrienden mini-golf spelen naast de abdijruïnes.

Een beetje geschiedenis

Volgens de legende werd de abdij in de 12e eeuw gesticht door Sint Landelin, een berouwvolle rover, die haar "Abbaye d'Aulne" noemde naar de elzenboom (aulne in het Frans) die hier veel voorkwam. Het was een benedictijnerabdij bij haar ontstaan, maar werd een cisterciënzerabdij in de 12e eeuw. Door zichzelf in de loop der jaren in aardse macht op te werpen, kreeg ze de bijnaam "Aulne la Riche" tot 17 mei 1794!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden