• Attracties
  • Molen
  • Bouwkundig erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

De molen van Donstiennes is een echt levend museum van de molen in dit kleine dorpje in de gemeente Thuin.

De interne mechanismen van de molen en de stuw van de molen zijn gerestaureerd door de eigenaar, Albert Declercq, en de molenaar, Emile Paquet. Het doel was om deze getuigenis van het verleden te bewaren en met bezoekers te delen.

Een streepje geschiedenis

Vanaf 866 werd de molen van Donstiennes opgenomen in de lijst van molens van de abdij van Lobbes. En in 1850 werd hij uitgerust met gietijzeren tandwielen en ijzeren schachten.

Het is een molen met een schoepenrad, een superieure voeding (zeldzaam in de regio) en eenwaterloop. Het geheel vormt een prachtige neoklassieke architectonische homogeniteit met regelmatige overspanningen en een benadrukking van de restauratie door het aanbrengen van een witte pleister.

Je bezoek voorbereiden

Openingstijden

Van juni tot en met oktober: de 1e zondag van de maand van 14.00 tot 18.00 uur.
Open Monumentendagen van 10.00 tot 18.00 uur

Groepen

Vanaf 10 personen
Rondleiding op afspraak het hele jaar door.
Duur van het bezoek: 1.30 uur
Talen: Frans, Nederlands en Engels.
Actief bezoek 'Van Graan tot Meel' € 2/p. Schriftelijk reserveren: Moulin de Donstienne, Rue du Village 77 te 6536 Donstiennes.
Snacks op reservering en mogelijkheid tot picknick binnen of buiten (op aanvraag).

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden