• Attracties
  • Park/tuin
  • Wijngaard
  • Rondleiding en ontdekking

De hangende tuinen van Thuin, erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, bieden een zeldzaam landschap verrijkt met een verbazingwekkende reeks hedendaagse kunstwerken.

De hangende tuinen, uitzonderlijk erfgoed

De hangende tuinen van Thuin zijn gelegen op de zuidelijke helling van de vallei van de Biesmelle. Ze bieden je een unieke wandeling over de heuvels de van de stad. De steegjes rondom de hangende tuinen zijn erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

Ze maken integraal deel uit van de vestingwerken van de middeleeuwse stad. De terrassen op het zuiden hebben een microklimaat. Er is een zeer bijzondere fauna en flora. Deze uitzonderlijke site bestaat uit steegjes, rijstroken, doorgangen en torens en herbergt een wijngaard doorspekt met kunstwerken.

De wandeling van de hangende tuinen

Via opengewerkte poorten langs de geplaveide steegjes ontdek je ongeveer 200 terrastuinen op het zuiden met lokale zandstenen muren die de warmte reflecteren (microklimaat). De hangende tuinen bieden ook een buitengewone omgeving bezaaid met hedendaagse kunstwerken. Een deel van de werken van "Fluide" hebben hun intrek genomen in de hangende tuinen. Ook vinden er het hele jaar door veel evenementen plaats.

De wandeling duurt tussen een en anderhalf uur. Voorzie zeker goede wandelschoenen.

De hangende tuinen van Thuin bezoeken

De toegang is het hele jaar door gratis. Bij de toeristische dienst kan je een gratis folder bekomen.

De wandeling kan je zowel alleen als in groep doen. Onderweg staan 11 borden met uitleg over Thuin en de hangende tuinen.

Kom naar deze unieke locatie!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking - Speeltuin

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Enkel voor groepen op afspraak - Groep - FR - NL - Individueel - FR - NL - Betalend

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden