• Attracties

Het hedendaagse kunstenparcours van Thuin in samenwerking met het BPS22, reflecteert over de stad en haar erfgoed. De kunstenaars treden in dialoog met de omgeving en beschouwen de plaats als een materiaal.

Een uniek concept in Wallonië

Dit hedendaagse kunstenparcours in open lucht is gratis en steeds toegankelijk. Het biedt kunstwerken verspreid over de historische stad, de hangende tuinen en een bos aan de rand van de stad.

De bijzonder gevarieerde werken zijn veelal monumentaal en duurzaam. Ze gaan over publiek en privé, sporen en verdwijningen, populaire tradities...

Tot slot schudden de kunstenaars de geesten dooreen met hun emotionele dimensie die gaat over herinneringen, spelen en kindertijd.

De kunstenaars

Je vindt er Belgische kunstenaars zoals Olivier Cornil, John Cornu, Jérôme Considérant, Sara Conti, Michael Dans, Daniel Fauville, Djos Janssens, Christine Mawet, Sophie Langohr, Christophe Terlinden, Stephan Vee en nog vele anderen.

Op het parcours kun je ook het Belfort, de Hangende tuinen of de Tramlijn van Lobbes bezoeken.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria

Visites

Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden