Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bouwkundig erfgoed

Het Belfort van Binche maakt deel uit van het stadhuis dat tot de 14de eeuw teruggaat. Platgebrand door Franse troepen in 1554 werd het snel weer in Renaissance-stijl gerestaureerd door architect Du Broeucq. Onder invloed van architect J.-B. Dewelz werd in de 18de eeuw een neoklassieke decoratie op de voorgevel aangebracht. Na een belangrijke renovatie in 1901 vond het stadhuis zijn renaissance aspect terug. Een bolvormige koepel bedekt het belfort, dat een beiaard met verschillende 16de-eeuwse klokken herbergt. De wapenschilden van Karel V en zijn zus Maria van Hongarije versieren het gebouw.
Erkend als "Werelderfgoed van de Mensheid" door Unesco.Voor alle informatie, contacteer: Office du Tourisme de Binche (Caves Bettes), Rue des Promenades 2, 7130 Binche.Het Belfort is niet toegankelijk binnenin.
Inbegrepen in de Rondleiding in Binche.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden