• Folklore en traditie

Op de zondag volgend op de Drievuldigheid nodigt Walcourt je uit voor de grootste folkloristische mars ter ere van Onze-Lieve-Vrouw.

Elk jaar zet de stad Walcourt een folkloristisch evenement verder dat teruggaat tot de middeleeuwen. Op Drievuldigheidszondag (de zondag na Pinksteren) begeleidt de Militaire Mars Onze-Lieve-Vrouw - meer dan 500 gewapende mannen - de processie van Onze-Lieve-Vrouw. Dit is een van de belangrijkste folkloristische evenementen in Entre-Sambre-et-Meuse.

De legende van Onze-Lieve-Vrouw van Walcourt

Onze-Lieve-Vrouw van Walcourt is een van de oudste Mariabeelden in België. Deze Romaanse Maagd dateert van het einde van de 10e eeuw. In 1228 verwoestte een grote brand de hele stad Walcourt. Thierry II, Heer van Walcourt, was verheugd te vernemen dat het beeld van de Maagd Maria intact was. Hij geloofde dat dit een mirakel was en bouwde een abdij ter here van haar.

Unesco-erkenning

De marsen evolueerden in de loop van de 20e eeuw. Het waren religieuze marsen, maar werden later gekenmerkt door de Napoleontische periode. Ze zijn nu door Unesco erkend als immaterieel erfgoed.

Folkloristisch erfgoed om te ontdekken in Walcourt!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand mei 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden