De witte wijn van Le Clos de Prébendiers heeft al een stevige reputatie opgebouwd, maar de Saint-Mengoldbier en de pralines met originele namen zoals "Terre de Huy" en "Caillou de Meuse" moeten er niet voor onderdoen.

Saint-Mengoldbier

Het Saint-Mengoldbier is een donker bier en hèt bier van de stad Hoei. Een gepassioneerde bewoner ging op zoek naar een artisanaal en lokaal bier. Vandaag brengt dit bier van hoge gisting alle bewoners in vervoering. Het heeft een relatief zachte smaak, een sterk aromatischegeur en een relatief hoog alcoholgehalte.

Witte wijn van de Clos des Prébendiers

Wist je dat er in Wallonië ook wijn geproduceerd wordt? De witte wijn van de Clos des Prébendiers, een mengeling van drie druivensoorten, is hier een uitstekend voorbeeld van. Breng een bezoek aan de wijngaard en leer alles over het onderhoud van een wijngaard, de finesses van de wijnpluk en de bereiding van heerlijke wijnen.

Vleesballetjes met Saint-Mengoldbier

Aangezien Hoei in de provincie Luik ligt, is het logisch dat vleesballetjes deel uitmaken van de streekgastronomie. Hier worden ze bereid met het lokale Saint-Mengoldbier. Een must voor fijnproevers!

La Terre de Huy en le Caillou de Meuse

Bij Chocolaterie Taratata Caramel et Chocolat vind je ultiem vakmanschap terug. De pralines combineren verschillende geuren en smaken. De eerste praline La Terre de Huy is een combinatie van zwarte chocolade met druivendraf uit de lokale wijngaard Clos Bois Marie. In de tweede praline, de Caillou de Meuse, wordt melkchocolade gemengd met SaintMengoldbier.

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden