Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bouwkundig erfgoed

In Recogne, niet ver van Bastogne, vind je de Duitse militaire begraafplaats met de graven van 7.000 Duitse soldaten die gesneuveld zijn tijdens de Slag om de Ardennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De begraafplaats in Recogne werd aangelegd door de Amerikanen na de overwinning van de geallieerden in de Slag om de Ardennen, om de lichamen van Amerikaanse en Duitse soldaten te begraven die gedood waren tijdens de gevechten in België.

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd de graven van de Amerikaanse soldaten overgebracht naar de Amerikaanse begraafplaats van Henri-Chapelle. Door een Frans-Duits akkoord van 1954, werd rond de begraafplaats een muur opgetrokken en een kenmerkende kapel met roze basaltsteen uit de Eifel en binnenmuren in leistenen. De begraafplaats behoort tot het Openbare Burgererfgoed van Wallonië.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden