• Attracties
  • Religieus erfgoed

De kapel die in opdracht van Lodewijk XIV gebouwd werd en gewijd was aan Sint-Lodewijk, werd in 1722 verbouwd en eert sindsdien Sint-Christoffel.

In 1957 onderging de kerk spectaculaire verbouwingen die geleid werden door de architect Joseph André. Het gebouw veranderde van oriëntatie en in de nieuwe beuk creëerden Venetiaanse specialisten een grandioos mozaïek naar de cartoons van Jean Ransy.

Het mozaïek heeft een oppervlakte van 200 m2 en verbeeldt het einde van de wereld volgens Sint-Jan. Het bestaat uit miljoenen vierkante blokjes in gekleurd glas of met een dunne laag goud.

Goed om weten

  • gratis toegang
  • rondleidingen op bepaalde data of op aanvraag 
COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden