• Attracties
  • Park/tuin

Op het kruispunt van de boven- en de benedenstad van Charleroi is het Koningin-Astridpark, net als de emblematische gebouwen of de stedelijke aanleg die het omringen, een symbool van het weelderige Charleroi van de 19e eeuw.

Het werd in 1882 ingehuldigd door de architect Cador en de landschapsarchitect Duquesne, die zich lieten inspireren door de Engelse parken.

Dit prachtige park, met afwisselend gazons, tuinen en kronkelige en schaduwrijke paden, heeft aanvankelijk het karakter van een arboretum: bewonder er opmerkelijke bomen zoals enkele honderdjarigen: Ginko's, oude purperen beuk, zeer grote es

Ook

  • Talrijke monumenten en beeldhouwwerken, met name van koningin Astrid of van de schilder Pierre Paulus.
  • Zeer mooie muziekkiosk uit de Belle Epoque, herbouwd na de eerste wereldoorlog.

Door zijn centrale ligging is het een belangrijke openbare ruimte in het hart van Charleroi!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden