• Attracties
  • Park/tuin

Ontdek het park van Monceau-sur-Sambre, een parel van het lokale erfgoed.

Wandelen in het park

In het kasteelpark van Monceau-sur-Sambre vind je 28 educatieve borden zodat je de belangrijkste boomsoorten uit de streek kunnen ontdekken.

Een beetje geschiedenis

  • Oorspronkelijk was het een Franse tuin
  • In de loop der jaren veranderde het in een park in Engelse stijl, met schaduwrijke lanen, beboste zones, parterres en bochtige paden
  • Vandaag werd het herdoopt tot Parc Nelson Mandela en werden er nieuwe delen aangelegd. Je vindt er ook een lanschappelijke vijver, een joggerspiste en een trimparcours.

Bezoek met gids

Het is mogelijk om een natuurgids te boeken voor een groepsbezoek. Neem hiervoor contact op met het Huis voor Toerisme van het Land van Charleroi.

Kom wandelen in 67 hecare natuur in het Land van Charleroi!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden