• Museum of interpretatiecentrum

Het Museum van Nimy omsluit een schat aan aardewerk en andere activiteiten die te maken hebben met de ontwikkeling van de gemeente Nimy.

Het Museum van Nimy ligt midden in een stad die bekend stond om haar aardewerkindustrie en gaat op zoek naar de sporen van het economisch verleden van het kleine Nimy, dat een rijke geschiedenis heeft.

Aardewerk, keramiek en porselein...

Het museum biedt een brede waaier aan stukken uit de 18e, 19e en 20e eeuw, afkomstig uit de ovens van verschillende aardewerk- en porseleinfabrieken uit de streek van Bergen en de Borinage en van andere fabrieken die zorgden voor naamsbekendheid van België over de grenzen heen.

Je vindt er ook keramiek uit enkele werkplaatsen van de Hauts-de-France en een collectie stenen pijpen, vervaardigd in Nimy, Maisières of op andere plaatsen.

...en veel andere sporen van het verleden!

Het Museum van Nimy heeft ook een didactische zaal over aardewerk. Een andere zaal is gewijd aan de nagedachtenis van de Eerste Wereldoorlog.

Daarnaast vind je in het museum heel wat herinneringen aan het verleden van Nimy.

Ga in dit museum op ontdekking naar de geschiedenis van Nimy!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden