• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Deze autotocht brengt geschiedenis en streekproducten samen en laat je het westen van Waals-Brabant ontdekken. De tocht heeft meerdere gastronomische stopplaatsen en houdt ook halt bij verschillende historische sites.

De route van 56,5 km begint in Nijvel en zal je dorst naar nieuwe smaken vast en zeker kunnen lessen. Van bier dat gebrouwen wordt op een plaats die beladen is met geschiedenis, tot fruitlikeuren en wijnen die door een gepassioneerde ambachtsman gemaakt worden, en van heerlijke melkproducten die zowel jong als oud in verrukking zullen brengen, tot zelfs gerenommeerde chocoladelekkernijen, al je zintuigen zullen van de nieuwe smaken van deze lokale producten kunnen genieten!

Deze route biedt je vele gastronomische hoogstandjes, zoals de welbekende Nijvelse Tarte al Djote, een warme taart van kaas en snijbiet, of zoals de enige echte in Wallonië gebrouwen geuze.

Producenten die je kan bezoeken tijdens deze gastronomische tocht

Chocolaterie Serge Alexandre, chocolatier-banketbakker in Nijvel

Les Apéros de Philomène | Ambachtelijke likeurfabriek in Genappe

Bedrijfsbezoek | Microbrouwerij Mont-Saint-Jean in Waterloo

Ferme du Château in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac

Gueuzerie Tilquin in Rebecq

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden