In het oude centrum van Durbuy hebben de geplaveide straatjes met historische huizen grote aantrekkingskracht op bezoekers. Het mooie stadje wandelend ontdekken brengt je langs steegjes, winkeltjes en gezellige cafés en restaurants. Er is zelfs een stukje oude stadsmuur te ontdekken. Het intieme en sfeervolle Durbuy is in elk seizoen een aanrader.

#Natuur #Gastronomie #Samen

Het kleine Durbuy heeft onmiskenbaar grootse charme. Het stadje ligt aan de meanderende Ourthe. Al wandelend in het autovrije historische hart kun je rustig om je heen kijken naar de oude gebouwen die zijn opgetrokken in de plaatselijke bouwsteen. Mis niet het oudste straatje van Durbuy, de rue Daufresne de la Chevalerie. Deze is bedekt met kiezels uit de Ourthe.

Erfgoed en natuur gaan naadloos in elkaar over. Het Vormsnoeipark Topiaires is bijzonder, evenals de eeuwenoude massieve kalkrots Omaliusrots en het waterpunt. Plus de rotsachtige punt waarop het kasteel is gebouwd.

Durbuy is een prachtige locatie voor een vakantie in een bezienswaardig en mooi stukje van de Belgische Ardennen. Geniet er van de beboste omgeving en het stromende water, de gezelligheid van het stadje en de vele goede restaurants. De lokale keuken verleidt de smaakpapillen! Durbuy heeft een goede culinaire reputatie. Een lokale specialiteit zijn rivierkreeftjes.

Wandelingen en fietsroutes zijn er volop rondom Durbuy. Voor avonturiers is er Adventure Valley Durbuy.