Gelegen op het knooppunt van Europa is Ath een toeristische bestemming met een rijk historisch verleden en folklore erkend door UNESCO als immaterieel erfgoed.

Halverwegen tussen Brussel en Rijsel, komt Ath het 4de weekend van augustus tot leven wanneer de reuzen van meer dan 4 meter hoog buitenkomen. Goliath, de bijbelse gigant, neemt deel aan de oorpronkelijk religieuze processie sinds 1481.

Hier wordt de liefde voor de "Ducasse" van generatie op generatie doorgegeven. Dit feest geeft de geschiedenis van een streek weer en bij uitbreiding van haar bevolking. In de 19de eeuw werd de processie een wereldlijke stoet. Vandaag de dag vormen praalwagens en fanfares de stoet, toegejuicht door een overtuigd publiek. Op de Grand'Place houdt het gevecht tussen David en Goliath de menigte in spanning.

De inwoners zijn ervan overtuigd, de reuzenstad is de omweg waard! In 2005 heeft Unesco overigens beslist om de Ducasse de titel te geven van -erfgoed. 

 

Meer informatie

Toeristische dienst van Ath

 

Bezienswaardigheden in Ath

 

Maison des géants - Ath - UNESCO - patrimoine immatériel - animaux fantastiques

Het Reuzenhuis in Ath, een groots bezoek in Wallonië

Unesco heeft de reuzen en fantastische dieren van negen steden in België en Frankrijk op de lijst van immaterieel erfgoed geplaatst. Wie zijn deze personages die de festiviteiten animeren? Leer ze kennen in het Reuzenhuis.
 


 

espace gallo-romain - Ath - embarcations antiques - exceptionnelles - bateaux - collections - archéologiques

Gallo-Romeins museum in Ath en zijn uitzonderlijke antieke boten

De boten en de archeologische collecties die in het Gallo-Romeins Museum worden tentoongesteld, komen uit een uitzonderlijke ontdekking in Pommeroeul in 1975.
 


Tour Burbant - donjon - médiéval - Ath

Burbanttoren | Middeleeuwse donjon van Ath

De Burbanttoren, overblijfselen van het middeleeuwse kasteel van Ath, dateert uit de 12e eeuw. Deze versterkte donjon, 20 meter hoog, domineert het historische centrum van de stad van de reuzen en biedt je een zeer leerzame rondleiding.
 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden