• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed

Stap in voor een fascinerende wetenschapsreis! Interactieve ruimtes, leuke animaties, themafilms en grappige uitdagingen in het Pass, in hartje Henegouwen.

Het Pass ligt op de site van een oude beschermde steenkoolmijn en werd gerenoveerd door architect Jean Nouvel. De uitzonderlijke architectuur is echt een omweg waard!

Lab'expo Chemie en levenswetenschappen

De chemie is een domein van onderzoek en vernieuwing. In het Pass wordt ze omgetoverd tot een ruimte vol ervaringen en actieve ontdekkingen waar je kan spelen met deze alomtegenwoordige wetenschap.

De Waouh Zone, een ruimte om bij weg te dromen

Verken de grenzen tussen de echte en de virtuele wereld in interactie met 5 werken van kunstenaars, dankzij klank, licht en bewegingen.

De pixelfabriek, een ruimte voor creatie

In deze ruimte laat het Pass je je verbeelding aanspreken in een digitaal labo. Je kan naar hartelust spelen met de 3D-printer, de vinylsnijder, de digitale naaimachine...

De Mendeljev Experience

Een visuele reis die je onderdompelt in de wereld van de atomen. Ontbind chemische elementen met je bewegingen en observeer...

De avonturentuin

Een natuurpark van 28 ha met een terril om te beklimmen en een speeltuin om plezier te maken! Er zijn verschillende speeltuigen (schommels, reuzentollen, deathrides...) om je te doen genieten van geweldige fysieke, leuke en zintuigelijke ervaringen.

Niet vergeten...

  • Acro'bât, indoor klimparcours
  • het hele jaar door evenementen

Voor gezinnen

Het Pass organiseert regelmatig workshops voor gezinnen! Ontdek de biodiversiteit in een poel, maak je eigen insectenhotel of stel een nieuwsjournaal op... Alles is mogelijk in het Pass!

Praktische informatie: Het Pass is elke zondag, tijdens de schoolvakanties en op feestdagen open van 10 tot 18 uur.

Al spelend leren, dat is het Pass!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

WETENSCHAPPELIJK AVONTURENPARK (PASS)

- 20%
op de individuele toegangsprijs
Geldigheidsdatum: van 01-01-2021 tot 31-12-2021

Hetzij € 13,60 in plaats van € 17 (volwassenen) en € 9,60 in plaats van € 12 (kinderen van 4 tot 18 jaar).

Online aankoop en reservering verplicht op pass-be.tickeasy.com: selecteer in de categorie 'Individueel partnerticket / 1 DAG' de tickets Bon Escapade WBT (Wallonië België Toerisme) - Volwassene € 13,60 en kind € 9,60 - en voeg ze toe aan je mandje. Kies een datum voor je bezoek in stap 2. Toon bij je bezoek je tickets en de kortingsbon -20% Wallonië België Toerisme.

Geldig gedurende het hele jaar 2021 volgens de openingsuren. In 2021 is het Pass elke zondag en schoolvakanties geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Raadpleeg het programma, de tijdschema's en de sanitaire maatregelen in toepassing op pass.be.

Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.

Diensten

Externe catering - Interne catering - Catering vrij

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Niet-roker - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Speeltuin - Restaurant - Wifi

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden