Wisselvallig en winderig met perioden van regen of een stevige bui. Klinkt dat weerbericht je bekend in de oren? Laat een regen- of onweersbui vooral de pret niet bederven, want er valt altijd wat leuks te beleven in Wallonië en de Ardennen.

Op brouwerijbezoek

Wallonië is een topper op het gebied van bierproductie. Je kan er meer dan 500 verschillende soorten ontdekken: blond, bruin, amberkleurig, wit, fruitig, stout, seizoenbieren… Hier bestaat echt voor elk wat wils!  Wist je dat er op de twaalf trappistenabdijen die de wereld telt, er drie Waals zijn? Voor wandelaars werd een GR-pad langs de Trappistenabdijen van Orval, Chimay en Rochefort ontwikkeld.

Naar het museum

Een grijze dag is het uitgelezen moment om naar een museum te gaan. Of je nu een liefhebber bent van oude of hedendaagse kunst, van geschiedenis, architectuur, muziek of fotografie houdt, Wallonië heeft het allemaal met bijna 400 musea!  Heb je een Museumpas? Dan kan je voordelig naar een van de vele Waalse partnermusea. In de Waalse musea kan je ook regelmatig heel interessante tijdelijke tentoonstellingen bezoeken.

Verken een kasteel

Wallonië telt heel wat kastelen van grote waarde. Laat je meenemen op een prachtige reis doorheen de eeuwen en ontdek de verschillende stijlen.  Is de regenbui voorbij? Dan kan je buiten even een frisse neus halen in het park of de tuin. Verken de kastelen van Wallonië en ontdek hun geschiedenis op een andere manier dankzij onze boekjes met telkens een autotocht, een wandeling en een fietstocht.

Laat je verwennen in de wellness

Wallonië en de Ardennen zijn de ideale uitvalsbasis voor wie wil ontspannen en relaxen. Iedereen kent natuurlijk de Thermen van Spa, dé hotspot voor het kuurtoerisme. Het Engelse woord voor een 'kuuroord' is letterlijk 'spa', en dat is niet toevallig. Wallonië telt nog talrijke andere thermen en wellnesscentra waar je je heerlijk kan laten verwennen.

En wat dacht je van een wandeling in de regen?

Met aangepaste kledij kan een wandeling in de regen heel leuk zijn. Er is wellicht niemand anders te bespeuren zodat je in alle rust geniet van je wandeling en dieren te zien krijgt die zich anders niet vertonen. De geur van regen laat je zintuigen op volle toeren draaien. Als het regent, is het gras groener, ruiken planten en bomen feller en klinkt het geluid van stromend water nog intenser. En last but not least krijg je misschien wel een regenboog te zien als de zon opnieuw komt piepen! 

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden