Ontdek 7 Waalse pareltjes vanuit je zetel

Ontspan je en schenk je favoriete drankje in. Je virtuele reis in Wallonië kan beginnen!


heart Onze favoriet

Rondwandelen in de Cité miroir, een gebouw dat ooit baden en thermen huisvestte en nu een plaats van herdenking en cultuur is.


2. Eeuwen aan meesterwerken in Mariemont

Bezoekers bewonderen de collecties uitgestald in de vitrines van het Museum van Mariemont
Ben je klaar voor een atypische reis naar het antieke Griekenland, China, Gallië en Henegouwen? Ontdek de meesterwerken van het Koninklijk Museum van Mariemont dankzij een onderhoudend audiobezoek van ongeveer 30 minuten.

Audiogids in het Nederlands, Frans en Engels.


heart Onze favoriet

De harmonieuze rondingen van het Han-paard, een prachtig bronzen werk, dat werd gevonden in het graf van een belangrijke hoogwaardigheidsbekleder aan het hof van Han, aan de macht van de 3e eeuw v.Chr. tot het begin van de 3e eeuw n.Chr.

heart Onze favoriet

Het audiocommentaar, de mix van muziek en uitleg, en de gids, die niemand minder is dan Karel de Grote, koning van de Franken en keizer van het Heilige Roomse Rijk!


4. De kerken van Grez-Doiceau

Zicht op de vijver van Pécrot, een populaire viszone in Grez-Doiceau
Zet koers naar het lieflijke landschap en de rustige dorpjes van Waals-Brabant. Sta voor dit bezoek even stil bij het volgende: het is zomer, een lichte bries waait door de bomen, het is mooi weer. Je hoort je eigen stappen op het grind terwijl je het prachtige religieuze gebouw nadert. Het plaatje is perfect. Je hoeft enkel nog de grote, zwaren houten deur open te duwen en je te vergapen aan de duizend-en-een wonderen van deze plek.


heart Onze favoriet

De dorpssfeer en de oude bakstenen van deze kerkjes… je waant je in Rommelgem, het fictieve stadje uit de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot!


5. Flaneer door de straten van Dinant, parel van de Maas

Zicht op Dinant en de Collegiale kerk vanaf de citadel
Sleep het mannetje van Google Street View op de kaart, start de audiocommentaar en laat je leiden doorheen de prachtige stad Dinant. Tijdens dit bezoek heb je de mogelijkheid om het uitzicht vanaf de Charles de Gaulle-brug te bewonderen, door charmante steegjes te slenteren en de oorsprong van de beroemde ‘couques’ van Dinant te ontdekken!

Audiogids in het Nederlands, Frans en Engels.


heart Onze favoriet

De combinatie van Google Street view en commentaar maakt het bezoek zeer meeslepend.


6. De Collegiale kerk Onze-Lieve-Vrouw en haar schatten in Hoei

Een koppel bewondert het interieur van de Collegiale kerk Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Domitianus van Hoei
Wist je dat? De crypte van de Collegiale kerk van Hoei bestaat al meer dan 1000 jaar, maar werd eeuwenlang vergeten! Ze was aan het zicht onttrokken tot 1906, toen Deken Demaret, de pastoor, een trap in zijn kerk opmerkte. Waar leiden deze trappen naartoe? Geïntrigeerd besloot de priester de toegang te ontruimen. Tot zijn grote vreugde ontdekte hij een grote Romaanse crypte van 6 meter hoog, 16 meter lang en 17 meter breed! Vandaag is je geluksdag, je kunt de duizend jaar oude crypte binnengaan en alle schatten ontdekken die ze bevat...


heart Onze favoriet

Het medaillon uit email van de Levensboom, een opmerkelijk pareltje van de Maaslandse kunst, is een van de mooiste schatten van dit bezoek!


7. Het Aquarium-Museum en zijn vele vitrines in Luik

Zaal met zoogdieren van het Aquarium-Museum van Luik
Ben je ook zo gefascineerd door taxidermie en paleontologie? Ontdek in het Aquarium-Museum meer dan 20.000 skeletten en opgezette exemplaren van land-, lucht- en waterzoogdieren.

heart Onze favoriet

Het skelet van de reusachtige vinvis van maar liefst 19 meter lang!