Philippe gaat er een week tussenuit met Bart, Elise, Steven en Valerie, mensen met een autismespectrumstoornis (ASS).  Ze bezoeken onder andere het Euro Space Center in Transinne.

Philippe leert zijn gasten beter kennen door intieme gesprekken en tijdens activiteiten die allemaal zorgvuldig zijn uitgestippeld, maar hier en daar toch soms net iets anders lopen dan gepland. 

Hoe is het leven als je ASS hebt? De vier gasten delen hun ervaringen met elkaar en met Philippe: ze ondervinden vaak gelijkaardige problemen maar tegelijk ervaart elke gast obstakels die heel eigen zijn aan de eigen ‘plek’ op het autismespectrum en hun persoonlijkheid.

Philippe trekt met zijn gasten naar het Euro Space Center in Transinne. In het Euro Space Center ontdek je én ervaar je van alles over ruimtevaart en het heelal. Voor jong en oud.

De uitstap is een uitdaging voor de gasten, die graag een houvast hebben, maar toch wagen ze zich allemaal aan een van de attracties.

Hoe hoog durven ze gaan op de Free Fall Slide? Het Mars-dorp ontdekken en de snelheid opzoeken in de Space Rotor. Of wil je net zoals Philippe voelen hoe het is om te wandelen op de maan? Een reis doorheen de ruimte, als het ware, en dit gewoon te beleven in Wallonië.

© Panenka tv

Verder gaat Philippe bowlen met zijn gasten in La Gaumaise in Florenville, duikt Steven het ijskoude water in, en ontdekken ze het zangtalent van Bart in een plaatselijke karaokebar.

Taboe - Aflevering 1 - Zondag 26 december op Eén.

© 

© Panenka tv

© Panenka tv

Meer ontdekken over

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden