Philippe trekt op reis met vier innemende mensen, die om uiteenlopende redenen ongewild kinderloos door het leven gaan.  Tijdens hun verblijf in de Ardennen krijgen Philippe en zijn gasten een initiatieles vliegvissen te Chassepierre, bezoeken ze het Kasteel van de graven van Herbeumont en rijden ze met een paardenkar langs de rustige wateren van de Semois. Aan de Pont Saint Nicolas genieten ze van een glaasje rosé en een avondlijke zwempartij.

De paradijselijke omgeving zorgt voor een ontspannen sfeer waarin iedereen zijn eigen verhaal kwijt kan: zich begrepen voelen door lotgenoten werkt voor de gasten confronterend, en is tegelijk therapeutisch.

Philippe bezoekt met zijn gasten het dorpje Herbeumont. Daar ligt de kasteelruïne van de graven van Herbeumont.

De eerste stenen van de vesting werden in 1268 gelegd door Jehan de Rochefort, zoon van het huis Walcourt. In de loop der eeuwen werd het kasteel bewoond door het huis van Orgeo, het huis van Marck-Rochefort, het huis van Stolberg en het huis van Löwestein. 

De sterk begroeide steile hellingen van de heuvel zorgden ervoor dat het kasteel lange tijd ontoegankelijk was van drie kanten.

De tocht naar de ruïnes van het middeleeuwse kasteel is een steile klim omdat het gelegen is op een rotskam. Gelukkig maken de opmerkelijke uitzichtpunten op de ruïne die klim de moeite waard.

© Panenka tv

Verder gaat Philippe met zijn gasten vliegvissen in Chassepierre, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië en maken ze een ritje op de paardenkar, langs de wateren van de Semois in Étalle.

Taboe - Aflevering 4 - Zondag 16 januari op Eén.

© Panenka tv

© Panenka tv

© Panenka tv

Meer ontdekken over

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden