In deze aflevering van Taboe gaat Philippe samen met zes vrouwen op zoek naar wat het vandaag betekent om vrouw te zijn. Ze gaan samen op uitstap naar het Gravenkasteel van Rochefort en maken een boottocht op de Maas.

Tijdens een uitstap naar het Gravenkasteel van Rochefort of op een boottocht op de Maas leren Philippe en de vrouwen elkaar kennen. Maar vooral in het paradijs van hun verblijfplaats en de omgeving, vinden de gasten elkaar tijdens het sporten, mediteren, in de sauna, in de hottub of tijdens de karaoke.

Philippe komt te weten welke stilzwijgende taboes nog steeds heersen rond vrouwelijkheid, en vinden zijn gasten elkaar, elk met hun eigen rugzak en ervaringen. Samen onderzoeken ze wat de obstakels vandaag nog steeds zijn voor vrouwen, maar evengoed staan ze stil bij waarom het zo fijn is om een vrouw te zijn.

Bijzonder veel onderwerpen worden aangesneden: heersende stereotypes, humor, werkomstandigheden, gelijke lonen, sekseverschillen qua opvoeding of biologie, rolpatronen, enzovoort. 

Boottocht op de Maas

Samen met de vrouwen ontdekt Philippe de streek met een boottocht op de Maas.

Dinant Évasion biedt verscheidene manieren aan om de Maas te bevaren, zoals kajaks of rondvaarten. Maar een rustige boottocht met een drankje er bij is wat deze groep wel kan smaken.

Ze varen langs Anseremme, Freÿr en Waulsort, en genieten op het gemak van de omgeving en van elkaars gezelschap.

© Panenka tv

Het Gravenkasteel van Rochefort

In het hartje van de Famenne, 60 km ten noorden van Chiny, ligt de ruïne van het Kasteel van de graaf van Rochefort. Het is een imposante ruïne van een kasteel dat gebouwd werd in de 12e eeuw.

Net zoals vele andere kastelen uit de buurt, ligt deze ruïne bovenop een rots.

Spectaculaire uitzichten doen de gasten genieten van de streek.

© Panenka tv

Taboe - Aflevering 2 - Zondag 2 januari op Eén.

© 

© Panenka tv

© Panenka tv

Meer ontdekken over

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden