Voor het tweede seizoen van Taboe trok Philippe Geubels met verschillende mensen naar Chiny in de mooie Gaumestreek.  Deze paradijselijke setting stond Philippe toe om toe te treden in de werelden van zijn gasten.

Een vakantie in eigen land, want voor rust en pareltjes hoef je helemaal niet ver weg te trekken.

Gelegen aan de Semois, is Chiny een ideale plek om te vertoeven en om elkaar in alle rust te leren kennen. Dit alles met maar één doel: de taboes rond de verschillende thema’s de wereld uit te helpen. Samen met zijn gasten ontdekt Philippe de meest idyllische plek in deze streek: de Pont Saint Nicolas, een brug aan de kalme Semois.

Een rustige plek waar Philippe met alle gasten veel tijd doorbracht. Een nog onontdekte parel van rust, de ideale plek om verkoeling te zoeken tijdens het warme weer, een avondlijke zwempartij te organiseren of te genieten van een glas rosé.

© Panenka tv

De gastenlijst is divers: Philippe ging op reis met mensen met een autismespectrumstoornis, senioren, vrouwen, mensen met een onvervulde kinderwens, mensen met een opvallend uiterlijk, mensen die geworsteld hebben met een verslaving en mensen met een andere genderbeleving.

Moeilijke onderwerpen worden aangesneden, ervaringen worden met elkaar gedeeld en de gasten vinden steun bij hun lotgenoten.

Philippe luistert naar de verhalen van zijn gasten, verkent samen met hen de wijde omgeving en leert hen vooral echt goed kennen.

Daar blijft het niet bij: ook humor is een belangrijk deel van Taboe. Philippe doet wat hij het beste kan: grappen maken. Hij brengt een comedy-set over het bewuste thema, met zijn nieuwe vrienden prominent op de eerste rij van een zaal vol lotgenoten.

Er stonden ook heel wat activiteiten op de planning. Ontdek ze week na week in elke aflevering. Misschien doe je wel inspiratie op voor je volgende uitstapje of verblijf naar Wallonië en de Ardennen? 

Vanaf zondag 26 december 2021 op Eén.