Weg van de massa dichtbij metropool Brussel

Waals-Brabant (Brabant Wallon) is vooral bekend om Waterloo waar Napoleon in 1815 zijn strijd moest opgeven. Op de zacht glooiende heuvels is hevig strijd geleverd. De locaties ervan kun je met eigen ogen bekijken. Zo zijn de slagvelden en vroegere boerderijen te bezoeken. Een museum vult het verhaal aan over deze belangrijke gebeurtenis in de Europese geschiedenis. Het vriendelijke landschap straalt nu rust en ruimte uit. Een magische plek om in op te gaan is de abdij van Villers-la-Ville. De ruïnes, de tuin en wijngaard maken indruk. Veel schilders legden in de Romantiek het kerkelijke bouwwerk vast.

Wat kun je er doen?

De natuurlijke glooiingen in het landschap zorgen voor een mooie natuurlijke bedding voor golfbanen. Daarnaast heeft deze provincie een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk om er op uit te gaan. Cultuurliefhebbers bezoeken Louvain-la-Neuve. Het ‘nieuwe Leuven’ is van recente datum. De universiteitsstad is goed bereikbaar én autovrij: je wandelt vanuit de parkeergarage zo het centrum in. Daar wacht je het universiteitsmuseum Musée L. Voor Kuifje-liefhebbers is er het Hergé-museum. Het glooiende, weidse landschap ervaar je op het landgoed van Solvay. Op het domein heeft stichting Folon een plek waar de bijzondere kunst van deze artiest te zien is.

Ontdek de highlights van de regio

Louvain-la-neuve - Rue Charlemagne - Shopping

Ottignies - Louvain-La-Neuve

Voetgangersstad, creatief, multicultureel, groen, dynamisch, een venster op de wereld.... de stad Ottignies-Louvain-la-Neuve verleidt je met haar unieke sfeer!
Lion de Waterloo - Panorama

Mémorial 1815: interactief museum en Leeuw van Waterloo

Midden in het slagveld van Waterloo neemt het Mémorial 1815 je mee naar een van de onstuimigste periodes van onze geschiedenis.
Venez découvrir l'Abbaye de Villers-la-Ville et ses ruines, dans le Brabant Wallon

De Abdij van Villers-la-Ville en de tuinen | Uitzonderlijk erfgoed van Wallonië

De Abdij van Villers, gesticht in 1146, is een van de meest prestigieuze getuigenissen van het leven van de monniken van de cisterciënzerorde. Het wordt beschouwd als een van de mooiste architectonische locaties in Europa.
Ontdek het attractiepark Walibi Belgium, in de gemeentes Waver, Limal en Bierges

Attractiepark Walibi Belgium: met familie of vrienden naar Walibi!

Walibi is een van de bekendste pretparken van België. De bekende kangoeroe wacht je op bij de ingang en leidt je langs de thema's van het park.
Avonturenpark Waver, vrijetijdspark in de buurt van Brussel

Aventure Parc Wavre | Bomenparcours

In de buurt van Brussel biedt een bomenparcours Aventure Parc Wavre spannende activiteiten.
Ontdek het kasteel van Terhulpen, in het Regionaal Domein van Solvay

Regionaal domein Solvay in Terhulpen

Erkend als uitzonderlijk erfgoed van het Waals Gewest. Het omvat een deel van het Zoniënwoud en het Kasteel van Terhulpen.
Park van het hotel Dolce La Hulpe Brussels

Wellnesscenter Spa Cinq Mondes | Dolce La Hulpe Brussels

De Spa Cinq Mondes du Dolce La Hulpe Brussels biedt je ontspanning en wellness in het uitzonderlijke kader van het Zoniënwoud, vlak bij Brussel.
Ontdek het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve

Hergémuseum in Louvain-la-Neuve

Het Hergé Museum is een niet te missen stripbezoek in Louvain-la-Neuve in de provincie Waals Brabant.

Golf du Château de la Tournette

De Golf du Château de la Tournette, ten zuiden van Brussel, is een van de meeste gewaardeerde clubs in België. De club heeft 3 golfparcours voor zijn leden en gasten.

Overige tips:

 

Les Tanneurs - Namur - chambre

Overnachten

Voor wie gezellig wil overnachten, bieden Wallonië en de Ardennen comfortabele en gastvrije hotels, landelijke vakantiehuizen, jeugdherbergen en gastenkamers. Of kies voor een van de mooi gelegen campings voor een standplaats of huuraccommodatie.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden