In de provincie Namen (Namur) kies je voor de veelzijdigheid van het landschap

Dinant en Namen zijn de bekendste plaatsen van deze provincie. Beide liggen op een fotogenieke plek in de Maasvallei. De twee stadjes hebben meer dan genoeg te bieden om er een aantal dagen te verblijven. Op de fiets langs de Maas rijd je langs kasteeltjes en in het achterland liggen wijngaarden. Vlakbij beginnen de heuvels van de Ardennen waar je lekker kunt buitensporten. Een deel van Geopark Famenne-Ardenne (Unesco) ligt bij Rochefort in deze provincie. Deze titel houdt in dat het gebied beschermd wordt zoals het nu is. Ook wordt bezoekers uitgelegd en zichtbaar gemaakt wat de bijzonderheden zijn.

Wat kun je er doen?

Behalve fietsen en kajakken op de Lesse kan je ook spannende outdoor activiteiten doen. Neem bijvoorbeeld de langste hangbrug van Dinant Evasion. Of volg een van de vele wandelroutes, een korte of lange wandeling afhankelijk van je wens. Een bijzondere route is die van Viroinval naar Fondry des Chiens. Het karstgesteente is er door erosie kaal komen te liggen. De Viroinval laat je een heel ander landschap in de provincie zien. De stoomtrein door de drie valleien tussen Treignes en Mariembourg is een mooie manier om dit deel van Namen te ontdekken.

Ontdek de highlights van de regio

Dinant - Maas - Citadel - Collegiale kerk Onze-Lieve-Vrouw

Dinant

Dinant, dochter van de Maas en geboorteplaats van Adolphe Sax
Grotte - Domaine de Han-sur-Lesse - Le Styx

De Grotten van Han | Domein van de Grotten van Han

Kom in Han-sur-Lesse, op een steenworp afstand van Rochefort, een ondergrondse grot ontdekken. Deze wereldberoemde grot staat al jaren als topattractie met 3 sterren in de Michelin-gids vermeld. .
Parc Animalier - Domaine - Grottes de Han - Han-sur-Lesse

Wildpark van het Domein van de Grotten van Han

Kom de fauna en de flora van de Ardennen ontdekken in het Wildpark, gelegen op het natuurdomein van de Grotten van Han.
Citadelle - Namur - Photo aérienne - été - Wallonie insolite

De Citadel van Namen en haar ongelooflijke ondergrondse netwerk

De Citadel van Namen opent 500 meter aan onderaardse gangen voor het publiek. Een meeslepend bezoek, met klank- en lichtspel, in het hart van de Citadel.
Kom het kasteel van Celles-Vêves bezoeken

Kasteel van Celles-Vêves | Een sprookjeskasteel in Celles

Het kasteel van Vêves wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België. In Celles, in de provincie Namen.
Dinant Evasion - Parc accrobranche - Dinant Aventure - Accrobranche

Boomklimpark Dinant Aventure | Dinant Evasion

Met uitzicht over de Lesse- en de Maasvallei biedt het park Dinant Aventure sensationele attracties in een adembenemend natuurlijk kader.
Découvrez le Domaine Provincial De Chevetogne à Ciney

Provinciaal domein van Chevetogne | Maak opnieuw contact met de natuur

Het Provinciaal Domein van Chevetogne, tussen Rochefort en Ciney, in hartje Wallonië is de ideale natuurbestemming voor daguitstappen en gezinsvakanties.
Jardins d’Annevoie - promnade - famille

Watertuinen van Annevoie | Maasvallei

De tuinen van Annevoie in de Maasvallei werden in de 18e eeuw aangelegd. Ze zijn opgenomen in het Belangrijk Erfgoed van Wallonië.
Kom de abdij van Maredsous bezoeken in Denée

Abdij van Maredsous | Kazen en bieren met karakter

De Abdij van Maredsous is een van de mooiste abdijen in België. Geniet van je bezoek om de architectuur van het klooster te bewonderen en proef van de beroemde kazen en bieren van Maredsous.

Overige tips:

 

Les Tanneurs - Namur - chambre

Overnachten

Voor wie gezellig wil overnachten, bieden Wallonië en de Ardennen comfortabele en gastvrije hotels, landelijke vakantiehuizen, jeugdherbergen en gastenkamers. Of kies voor een van de mooi gelegen campings voor een standplaats of huuraccommodatie.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden