Bosrijke omgeving met stromende rivieren in provincie Belgisch Luxemburg (Luxembourg Belge)

Heerlijk die rollende heuvels getooid met bossen. Zalig die meanderende rivieren waar je zo lekker met je voeten in het water staat of speelt met stenen. De provincie Belgisch Luxemburg ligt grotendeels in de Ardennen. En in de Ardennen ga je natuurlijk lekker buitensporten. Zoals kanoën en kajakken op de rivieren de Lesse, Ourthe en Semois. Of wandelen in de uitgestrekte bossen en naar uitzichtpunten als Hérou op de Ourthe-rivier en de Tombeau du Géant op een meander van de Semois. Klim op de fiets om meer kilometers te maken.

Ontdek de provincie met een van de vele fietsroutes. Mountainbikers kiezen voor de ruige paden dwars door de bossen. Vooral bij Houffalize kan je met je fiets ‘off road’. Bijzonder is het Géopark Famenne-Ardenne. Dit gebied is en blijft authentiek dankzij de erkenning door Unesco. De titel zorgt ook dat je als bezoeker inzicht krijgt wat er zo bijzonder aan de streek is. In deze provincie vind je volop accommodatie als hotels, vakantiehuizen en campings. Van een ‘natuurcamping’ tot campings met alle wenselijke faciliteiten en accommodatieverhuur.

Wat kun je er doen?

Vakantievieren lijkt uitgevonden in deze streek waar geschiedenis een belangrijke rol speelt. Bij Bastogne vonden zware gevechten van het Ardennenoffensief in 1944 plaats. Boeiende musea en herdenkingsplekken doen je beseffen hoe belangrijk leven in vrijheid is. Zoals wij nu mogen genieten van Durbuy bijvoorbeeld. Het plaatsje met straatjes en gezellige winkels en goede restaurantjes blijft in trek. De hoogste toppen vind je bij Vielsalm. Die meten 651 meter. Daar kan je, dichtbij huis, je langlaufski’s of snowboard onderbinden als er sneeuw ligt. Of roetsj je met een slee de heuvels af! Tegen de grens met Frankrijk vind je de Gaume-streek waar de heuvels lager zijn en het klimaat zachter is. Met de huizen in gele zandsteen en rode pannendaken voel je je in Zuid-Frankrijk. Zo ver hoef je niet te reizen, het zuiden van België is ver genoeg om je lekker op vakantie te voelen.

Ontdek de highlights van de regio

Durbuy

In het oude centrum van Durbuy hebben de geplaveide straatjes met historische huizen een enorme aantrekkingskracht. Het mooie stadje wandelend ontdekken brengt je langs steegjes, winkeltjes en gezellige cafés en restaurants. Het intieme Durbuy is in elk seizoen een aanrader.
Bastogne - Mardasson - Mémorial Américain

Bastogne

Bastogne is over de hele wereld bekend voor de Slag om de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een veldslag die vele sporen heeft nagelaten in het collectieve geheugen, zoals de 'Nuts' van generaal Mac Auliffe of ook meer concrete herinneringen zoals de tank die op het plein staat.
Geopark Famenne-Ardenne - patrimoine et géologie en Wallonie - Rochefort - Belvédère - brume

Unesco Global Geopark Famenne-Ardenne

Kom het eerste Unesco Global Geopark in België ontdekken, in de Famenne-Ardenne. Dit gebied loopt over van schatten: unieke grotten, bodems rijk aan biodiversiteit en landschappen waarvan de geomorfologie de aarde van de bodem weergeeft.
Woon een valkerijspektakel bij in het Kasteel van Bouillon

De Burcht van Bouillon en de roofvogelshows

De versterkte burcht van Bouillon is verbonden aan de meest beroemde kruisvaarder Godfried van Bouillon. De burcht staat majestueus op een rots en torent hoog boven de meanders van de Semois uit. In de zomermaanden kun je er indrukwekkende roofvogelshows bijwonen.
 Default image

BrandSport | Buitenactiviteiten in het hart van de Ardennen

BrandSport biedt avontuurlijke sportactiviteiten, lessen en teambuilding in de buurt van La Roche-en-Ardenne.
Euro Space Center - Transinne - Nouveautés 2020

Dag van de astronaut in het Euro Space Center | Transinne

Het enige uitstapje in Europa waar je je astronaut kunt voelen. In het themapark Euro Space Center ontdek je én ervaar je van alles over ruimtevaart en het heelal.
Buitengewone wandeling in Rochehaut | Duizelingwekkende wandeltocht
Klaar voor een stevige klim? Adrenaline en hoogteverschillen! De duizelingwekkende wandeling neemt eerst een steil pad, daarna volgen er ladders boven een leegte om terug naar Rochehaut te klimmen.
Orval

Abdij Notre-Dame d'Orval | Een religieus en gastronomisch bezoek

De abdij Notre-Dame d'Orval is een van de meest opmerkelijke cisterciënzerabdijen van België: een authentieke en historische plek met kunstcollecties en een gereputeerd trappistenbier in de Gaume.
Grottes de Hotton

De grotten van Hotton, een buitengewoon geologisch pareltje

De Grotten van Hotton, in de provincie Luxemburg: een geologisch juweel dat geklasseerd is als Uitzonderlijk Natuurlijk Erfgoed van Wallonië en 2 sterren heeft in de Michelin-gids.

Overige tips:

 

Overnachten

Voor wie gezellig wil overnachten, bieden Wallonië en de Ardennen comfortabele en gastvrije hotels, landelijke vakantiehuizen, jeugdherbergen en gastenkamers. Of kies voor een van de mooi gelegen campings voor een standplaats of huuraccommodatie.

 

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden