Ontdek de prachtige locaties in Wallonië en de Belgische Ardennen uit de video op deze pagina en laat je meevoeren. De streek ligt lekker dichtbij en is heerlijk in elk seizoen. Je voelt je er helemaal weg! Kijk wat deze vakantieregio je allemaal biedt en maak plannen voor een volgende reis.

© WBT - Pierre Pauquay

De natuur in

De natuur in de Ardennen is vol afwisseling. Kies je voor dichtbeboste heuvels, uitgestrekt veenlandschap of rustgevend platteland? Ideaal voor een actieve ontdekking. Doe je wandelschoenen aan. Of stap op de fiets of in een kajak en omring je met de pracht van de natuur.

©  WBT - Anibal Trejo

Waalse steden

Met een prachtige ligging aan de Maas zijn steden Namen en Dinant favoriet om te bezoeken. Perfecte als je wilt shoppen en lekker (uit) eten wilt. Ontdek deze stadjes en meer steden en dorpen die minder bekend en minstens zo de moeite waard van het ontdekken zijn.

© Jurga R

Smullen

Een lekker onderdeel van je vakantie is proeven wat het land voortbrengt. Laat je verrassen door lokaal gemaakte producten in de Ardennen en Wallonië. De Romeinen maakten hier al wijn. Genieten van het goede leven zit bij onze zuiderburen in hun genen 'gebakken'.

©  WBT - Alessandra Petrosino

Erfgoed en cultuur

Nergens ter wereld vind je meer kastelen per vierkante kilometer dan in Wallonië. Ook tref je er veel Unesco-erfgoed aan zoals klokkentorens, kathedralen en scheepsliften. Zelfs tradities staan op de lijst. Dompel je onder in het culturele erfgoed van Wallonië en de Ardennen.

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden