Een activiteit vinden die zowel je kleuter als je tiener aanspreekt, is niet zo eenvoudig. Gelukkig zijn er in Wallonië verschillende dierenparken en dierentuinen waar je met je hele gezin leuke ontdekkingen kan doen. Plaatselijke of exotische fauna, buitengewone dieren, dierentuinen met sterren of door Unesco erkende parken... Wij stellen er een aantal aan je voor.

Indrukwekkende Waalse fauna

Wolf, hert, everzwijn, vos, wilde kat, ijsvogel, forel... Je kent ze natuurlijk allemaal. Heb je ze ooit van dichtbij gezien? Ken je hun manier van leven? Wij garanderen je: een ontmoeting met hen in hun natuurlijke omgeving doet je versteld staan. Dus, hop! Ga wandelen of neem een toeristisch treintje om onze plaatselijke fauna te bewonderen in een van de dierenparken van de Ardennen of een ander deel van Wallonië.

©  Ian Schofield

Mag het wat exotischer zijn?

Misschien zal je nog steeds ongeïnteresseerde tiener (hoewel hij of zij misschien alsof doet...) liever een selfie nemen naast een panter of met zijn hoofd in de kaken van een reusachtige haai (dood, wees gerust). Dat treft! Wallonië heeft vele parken die hem of haar zullen verbazen.

©  O.P.

Buitengewone dieren binnen aaibereik

Peuters krijgen ook hun deel van verwondering. Met dieren op hun maat: zachtaardige uilen, kleurrijke vlinders, vreemde insecten, wervelende vleermuizen... En andere die veel groter zijn dan zij. Denk aan buffels, die krachtig en vredig tegelijk zijn. De buitengewone dierenparken van Wallonië blijven verbazen.

© Otte

De musts

Wist je dat? Pairi Daiza werd in 2019 verkozen tot beste zoölogisch park van Europa. Het is de thuishaven van 5.000 wilde dieren van over de hele wereld. Het prachtige dierenreservaat van het Domein van Han-sur-Lesse ligt in het Geopark Famenne-Ardenne, dat door de Unesco is erkend. En wat dacht je van een nachtje slapen in de bomen?

Help de verzorgers bij het voederen van de giraffen, vanaf de giraffenuitkijkpost

Pairi Daiza, unieke dierentuin in Brugelette

Pairi Daiza in Brugelette in de provincie Henegouwen neemt je mee de wereld rond om de dieren te ontdekken in een bijna natuurlijke habitat. Klaar om de panda's te zien?
Pairi Daiza Resort - Brugelette

Pairi Daiza Resort | Buitengewone verblijven in de Tuin der Werelden

Droom je ervan om een uitzonderlijke nacht in het park door te brengen om de dieren te ontmoeten? Pairi Daiza heeft buitengewone ruimtes ontworpen waar je een unieke ervaring kunt beleven.
Parc Animalier - Domaine - Grottes de Han - Han-sur-Lesse

Wildpark van het Domein van de Grotten van Han

Kom de fauna en de flora van de Ardennen ontdekken in het Wildpark, gelegen op het natuurdomein van de Grotten van Han.

 
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden