Wil je erfgoed en wandelen of fietsen combineren? Wij selecteerden voor jou 8 fiets- of wandelroutes in een lus, in de buurt van de mooiste kastelen van Wallonië!  Elk kasteel is weer anders. Het aanbod varieert van lustkastelen en sprookjeskastelen tot middeleeuwse forten en ruïnes.

 

Te voet rond…

Kasteel van Modave

©  WBT - JP Remy

Hou je van rust? Dan is deze wandeling in het hart van de Condroz je op het lijf geschreven! Een rivier, een natuurgebied, een rustig gehucht en een romantisch kasteel zullen je in vervoering brengen.

Kasteel van Vêves

©  WBT - I. Monfort

Er staat je een magische reis te wachten. Het kasteel van Vêves is natuurlijk uniek. Maar dat geldt ook voor de streek, dankzij de ongelooflijke charme van de Lesse en het dorp Celles.

Kasteel van Reinhardstein

©  WBT - SPRL - Cernix - Pierre Pauquay

Maak plaats voor sportievelingen! Verwacht je aan mooie klimmen, vaak beloond met een adembenemend uitzicht. De Hoge Venen hebben hun naam niet gestolen...

Kasteel van Bouillon

©  WBT - SPRL - Cernix - Pierre Pauquay

Terug naar de middeleeuwen! Vanuit de duizendjarige stad en de vesting kun je een wandeling maken langs de authentieke Semois en genieten van een onvergetelijk uitzicht.

Kasteel van Montauban

©  V. Mohy

Zin om er even tussenuit te knijpen? Ken je de Gaume? Deze streek met haar bijzondere klimaat biedt een specifieke biodiversiteit en unieke erfgoedsites.

 

Met de fiets rond…

Kasteel van Seneffe

©  WBT - Bruno D'Alimonte

Geniet van een verkoelende fietstocht met nostalgische accenten langs het kanaal... Maak van de gelegenheid gebruik om het Hellende Vlak van Ronquières te bewonderen, een buitengewoon kunstwerk!

Kasteel van Jehay

©  WBT - David Samyn

Heb je al ooit een geruit kasteel gezien? In de omgeving wachten het Haspengouwse platteland, de Maas en een prachtig religieus erfgoed op je.

Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne

©  WBT - Denis Erroyaux

Han-sur-Lesse, Eprave, Lessive… Dorpjes die profiteren van de nabijheid van de wervelende en majestueuze Lesse. Landschappen van de Famenne, heuvels en kasteel op het programma!

Vertel me meer

 

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden