Ben je op zoek naar meer zingeving, stilstaan en verlang je naar rust in je hoofd of je te bezinnen? Je bent niet alleen. Er is steeds meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. De natuur en de prachtige locaties in de Ardennen of in een ander deel van Wallonië zijn er de perfecte omgeving voor. Een paar tips waar je tot jezelf kunt komen.  

De stilte van het platteland

Dankzij de stilte van het Waalse platteland en de rijke natuur van de Ardennen leent de regio zich voortreffelijk voor het organiseren van allerlei retraites.

Heel wat yoga-instituten maken dankbaar gebruik van de faciliteiten van het Tibetaans instituut in Hoei, de Abdij van Orval of speciaal afgehuurde vakantiehuizen.

© © WBT / JL Flemal

Ook stilteretreats raken steeds meer in trek. Op je eentje is het ook mogelijk om in het kader van persoonlijke bezinning te verblijven in abdijen.

Ook heel bijzonder

In de regio van Couvin kan je deelnemen aan een bezinningsweekend met een sofrologeZij neemt je onder meer mee naar het bos en naar de Grotten van Neptunus. De discipline van de sofrologie helpt om een sereen bewustzijn te ontwikkelen, met relaxatie als basis maar ook met technieken die het lichaam en de geest activeren.

Meditatiepad van de Abdij van Villers

Mediteren kan in principe overal, maar een rustgevende omgeving helpt wel.

In de abdijruïnes van Villers-la-Ville gaat het nog een stapje verder: daar vind je een medititatiepad, waarlangs borden met uitleg je uitnodigen om op ontdekking te gaan naar een vol bewustzijn. De teksten langs het pad bieden inspiratie en halen verschillende aspecten van het mediteren aan.

De groene omgeving met eeuwenoude overblijfselen van een cisterziënzerabdij zorgen voor een prachtig kader.

De route van de pelgrim

Een pelgrimstocht klinkt misschien wat oubollig, maar ook al is het concept eeuwenoud, het effect is er niet minder om. Bovendien kan je de beroemde Compostellaroute nu ook met de fiets doen.

De langeafstandsroute EuroVelo 3, die in Noorwegen vertrekt en helemaal tot Santiago de Compostella reikt, doorkruist namelijk ook Wallonië. En dat is dan nog vlak ook want het fietspad ligt grotendeels langs de Maas en de Samber.

Stilte en contemplatie zijn termen die geassocieerd worden met religieuze gebouwen, en bij uitbreiding met kunst en erfgoed. Er zijn meer dan 500 rustgevende gebouwen te bezoeken via het Open-Kerkennetwerk.

Véloroute - Pèlerins - Herve - Thuin - Circuits vélo - Wallonie

EuroVelo 3 - Van Herve naar Thuin | Niet te missen fietsroute in Wallonië

EuroVelo 3 is een Europese fietsroute van Noorwegen naar Santiago de Compostella. Het Waalse stuk loopt van Herve tot Thuin en volgt voornamelijk de RAVeL.
Randonnée en Wallonie - Guide - voyage - Ardennes - chemins - route

De pelgrimsweg naar Santiago de Compostela in Wallonië

De pelgrimsweg naar Santiago staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is een route die geen grenzen kent, noch in tijd noch in ruimte. Maak je keuze uit de 7 routes in Wallonië!

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden