Ben je op zoek naar meer zingeving of heb je er gewoon eens nood aan om je hoofd leeg te maken of alles op een rijtje te zetten? Je bent niet alleen, en daar is dan ook steeds meer aandacht voor. Ook in Wallonië vind je verschillende mogelijkheden om terug tot jezelf te komen.

Op retraite

Dankzij de stilte van het Waalse platteland leent de regio zich voortreffelijk voor het organiseren van allerlei retraites.

Heel wat yoga-instituten maken dankbaar gebruik van de faciliteiten van het Tibetaans instituut in Hoei, de Abdij van Orval of speciaal afgehuurde vakantiehuizen.

Ook stilteretreats raken steeds meer in trek. Op je eentje is het ook mogelijk om in het kader van een persoonlijke bezinning te logeren in de Abdijen van Orval of van Maredsous.

Ook heel bijzonder: in de regio van Couvin kan je deelnemen aan een bezinningsweekend met een sofrologe. Zij neemt je onder meer mee naar het bos en naar de Grotten van Neptunus. De discipline van de sofrologie helpt om een sereen bewustzijn te ontwikkelen, met relaxatie als basis maar ook met technieken die het lichaam en de geest activeren.

Orval

Abdij Notre-Dame d'Orval | Een religieus en gastronomisch bezoek

De abdij Notre-Dame d'Orval is een van de meest opmerkelijke cisterciënzerabdijen van België: een authentieke en historische plek met kunstcollecties en een gereputeerd trappistenbier in de Gaume.
Kom de abdij van Maredsous bezoeken in Denée

Abdij van Maredsous | Kazen en bieren met karakter

De Abdij van Maredsous is een van de mooiste abdijen in België. Geniet van je bezoek om de architectuur van het klooster te bewonderen en proef van de beroemde kazen en bieren van Maredsous.

Meditatiepad van de Abdij van Villers

Mediteren kan in principe overal, maar een rustgevende omgeving helpt wel.

In de abdijruïnes van Villers-la-Ville gaat het nog een stapje verder: daar vind je een meditatiepad, waarlangs borden met uitleg je uitnodigen om op ontdekking te gaan naar een vol bewustzijn. De teksten langs het pad bieden inspiratie en halen verschillende aspecten van het mediteren aan.

De groene omgeving met eeuwenoude overblijfselen van een cisterziënzerabdij zorgen voor een prachtig kader.

Abbaye Villers la Ville le Sentiers méditatif sous le soleil

Meditatiepad van de Abdij van Villers | Kom tot rust in de Geurentuin

Gestrest door het dagelijkse leven, uitgeput door je werk of op zoek naar zingeving in je leven? Kom en herontdek de sereniteit op het meditatiepad van de abdij.

De route van de pelgrim

Een pelgrimstocht klinkt misschien wat oubollig, maar ook al is het concept eeuwenoud, het effect is er niet minder om. Bovendien kan je de beroemde Compostellaroute nu ook met de fiets doen.

De langeafstandsroute EuroVelo 3, die in Noorwegen vertrekt en helemaal tot Santiago de Compostella reikt, doorkruist namelijk ook Wallonië. En dat is dan nog vlak ook want het fietspad ligt grotendeels langs de Maas en de Samber.

Véloroute - Pèlerins - Herve - Thuin - Circuits vélo - Wallonie

EuroVelo 3 - Van Herve naar Thuin | Niet te missen fietsroute in Wallonië

EuroVelo 3 is een Europese fietsroute van Noorwegen naar Santiago de Compostella. Het Waalse stuk loopt van Herve tot Thuin en volgt voornamelijk de RAVeL.
Randonnée en Wallonie - Guide - voyage - Ardennes - chemins - route

De pelgrimsweg naar Santiago de Compostela in Wallonië

De pelgrimsweg naar Santiago staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is een route die geen grenzen kent, noch in tijd noch in ruimte. Maak je keuze uit de 7 routes in Wallonië!

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden