Om je echt helemaal los te maken van de dagelijkse sleur, boek je er een overnachting bij. Dat mag dan best iets bijzonders zijn. Een plek waar je je in alle rust kan terugtrekken, waar je kan dromen, zelfs met je ogen open. Het aanbod van bijzondere overnachtingsmogelijkheden in de natuur blijft groeien in Wallonië. 

© Barbara Brixhe

Le Chant des étoiles in Spa

Zou je graag eens onder de blote sterrenhemel slapen, maar lig je toch graag ook beschut? Dan is een sphair helemaal iets voor jou!

Le Chant des Etoiles is zo’n plek waar je kan genieten van deze bijzondere ervaring, waarbij je overnacht in een soort gigantische luchtbel. In plaats van schaapjes kan je hier dus sterren tellen.

Sta even stil bij de natuurlijke waterbekkens met namen als ‘bad van Diana’. In de warme maanden spartelen kinderen graag in het rivierwater.

© Mon lit dans l'arbre

Mon lit dans l'arbre in Martilly

Droom heerlijk weg in een van de prachtige boomhutten op dit groene domein in de pittoreske streek van Herbeumont.

Je ademt er gezonde lucht en geniet van een bio en lokaal ontbijt in een hut die een eigen karakter heeft en met liefde (en lokaal vakmanschap) gemaakt is.

© Aqualodge

Aqualodge in Mettet

Paalwoningen bestaan wel degelijk in Wallonië, en je vindt ze in de buurt van Maredsous.

Zes prachtige lodges rond een vredige vijver nodigen uit om helemaal tot rust te komen.

Met mysterieuze namen als ‘Le Secret de la Libellule’ en ‘Le Murmure de l’Ecrevisse’ verzink je in sprookjesachtige mijmeringen terwijl je van het houtbad, het enorme bed of het terrasuitzicht geniet.

© In the Woods

In the Woods in Gesves

Deze drie bijzondere chalets bevinden zich, zoals de naam het al doet vermoeden, in het bos.

Ze zijn elk verschillend maar telkens met veel zorg en originaliteit gedecoreerd. Je kan kiezen tussen een Scandinavisch, een tropisch en een noordelijk thema.

Zo kan je je zowel in het groene decor als in de chalet zelf volledig ontspannen in een buitengewone omgeving.

Overnachten met wellness

Je eens goed in de watten laten leggen, ook dat is herbronnen. In Wallonië vind je heel wat hotels die wellnessfaciliteiten aanbieden, zodat je maar enkele passen hoeft te zetten om te kunnen genieten van pure verwennerij. In Wallonië kan je voor zo’n arrangement in heel wat hotels terecht. Een greep uit het aanbod.

Dolce La Hulpe

Omgeven door de dichte bebossing van het Zoniënwoud, kom je in dit hotel helemaal tot rust. In het wellnesscenter Spa Cinq Mondes kan je terecht voor allerlei verzorgingen en om te genieten van het massagebad en de ontspanningsruimte.

Hotel Bütgenbacherhof

In de idyllische omgeving van het dorpje Bütgenbach in de Oostkantons vind je dit stijlvolle familiehotel. Het gaat al jarenlang mee maar blijft wel bij de tijd. De gezellige kamers zijn de perfecte aanvulling op de moderne wellnessfaciliteiten, om nog maar te zwijgen van de heerlijke en originele keuken waar je je achteraf aan kan verlekkeren.

Eau de Roche

Ze noemen zich een wellnesshotel en maken er dan ook een missie van om tot in de puntjes voor je welbehagen te zorgen. Behalve een uitgebreide wellnessruimte waar je in kan ontspannen, kan je er ook voor heel wat verschillende behandelingen terecht.

Dolce La Hulpe Brussels, wellnesshotel in het Zoniënwoud

Gelegen in een groen kader op 15 km van het centrum van Brussel is dit 4-sterren designhotel en wellnesscenter de ideale bestemming om tot rust te komen.
Ontdek het hotel Bütgenbacher-Hof - Relais du Silence in de Ardennen

Hotel & Restaurant Bütgenbacher Hof | Wellness in Butgenbach

Het viersterrenhotel & wellness biedt moderne kamers, een restaurant en een wellnesscenter in de Belgische Hoge Venen.

Wellnesshotel Eau de Roche in Durbuy, een 4-sterren antistresshotel

Je komt helemaal tot rust in Wellnesshotel Eau de Roche, een 4-sterrrenhotel in hartje Durbuy, een van de mooiste steden van Wallonië.

Meer bijzondere overnachtingstips

Wallonie Insolite - Aqua Lodge

Bijzondere Verblijven

Een nachtje reserveren in een woonwagen, een boomhut of een bijzonder hotel? In Wallonië wordt je buitengewone droom werkelijkheid.
Sphair - aquascope - Wallonie Terre d'eau

Logies

Onze selectie van beste logeeradressen aan de rand van het water: wellnesshotels, gîtes en gastenkamers.
Accueil Champêtre - Wallonie - Belgique

Accueil Champêtre en Wallonie en toerisme op de boerderij

Accueil Champêtre en Wallonie vertegenwoordigt 450 gezinnen die je hartelijk ontvangen voor meer dan 800 activiteiten op de boerderij en op het platteland.

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden