Het weer is nog wat grillig, dus houd misschien nog een jas of trui bij de hand, maar geniet vooral van de leuke activiteiten die je in Wallonie en de Ardennen kan doen.

Spring op de trappers

Krijgen jullie ook mieren in de benen wanneer het mooi weer is? 

 

Hou je liever je voeten op de grond? Dan kan je een van de bijna 1000 bewegwijzerde wandelingen ontdekken.

Wallonië heeft ook meer dan 200 natuurbelevenissen voor jou in petto.

Ga je mee?

Bivouac en Ardenne

Wandelroutes in de Ardennen en Wallonië

Op deze geografische kaart staan alle wandelroutes van toeristische organisaties in Wallonië en de Ardennen. Bekijk de vele wandelingen en ontdek de afwisseling van de routes. Zowel voor een makkelijk traject tot meerdaagse wandeling en uitdagende routes.
Une randonneuse profite d'une petite pause pour se reposer

Wandelbrochures

Ontdek meerdere wandelingen in één brochure. Download, druk af en klaar is kees. Je kan ook de brochure ook rechtstreeks bekijken in je browser.
Wallonie - destination - nature - 2020 - Campagne - explorateurs

Natuurlijk Wallonië

Droom je van idyllische wandelingen, van  herbronning en ontspanning, van ontdekkingen en avonturen? Of wil je boven jezelf uitstijgen, even alles loslaten... ? Natuurlijk Wallonië heeft alles in huis om je te verleiden!

Haal meer uit je activiteiten

De lente is meestal het begin van het toeristische seizoen in Wallonië. En weet je wat? Dankzij de brochure Uit in Wallonië en de Ardennen geniet je van kortingsbonnen voor een selectie van attracties, musea en accommodaties.

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021

Kom in het zuiden van België het mooie Wallonië ontdekken, alleen, als koppel, met je gezin of met vrienden. Laat je een dag of twee, een week en zelfs langer verleiden door zijn natuur en zijn landschappen, zijn steden en dorpen.

Cultuur opsnuiven

De lente is de ideale periode om te tuinieren.  Lekker naar buiten, frisse lucht opsnuiven en je hoofd leegmaken.  Een andere manier om je zinnen te verzetten, is een van de vele tentoonstellingen bezoeken die momenteel in Wallonië te zien zijn. Geweldige kunst, ambachten, geschiedenis, design, strips, technologie, illusies... Alle ingrediënten zijn aanwezig om een flinke dosis cultuur op te snuiven.

De tentoonstellingen zijn slechts het topje van de ijsberg. De Waalse culturele scène bruist het hele jaar door. In kunstgalerijen, kunstcentra, musea, op festivals, in kleine concertzalen, langs kunstroutes in de open lucht... Wil je meer weten?   Lees ons blogartikel 'Wallonië, dat is kunst!'

Het komt als geen verrassing dat de (culturele) bedrijvigheid het grootste is in de steden. Elke stad is wel de omweg waard. Neem rustig tijd om kennis te maken met onze steden en je volgende bezoek voor te bereiden!

Toonaangevende tentoonstellingen

In Wallonië lopen prachtige tentoonstellingen. Ideaal voor een verrassende daguitstap of een gezellig weekendje weg naar een van onze Waalse steden.
Street Art - Itinéraire Porte Ouest – Métro aérien - Wallonie insolite

Wallonië? Dat is kunst!

Kunstliefhebber, gewoon nieuwsgierig of kunstenaar? Ken je alles wat Wallonië te bieden heeft aan musea, galerijen, kunstcentra, kunstparcours, schouwburgen of artistieke evenementen? Maak je keuze uit onze selectie!
Tournai - Panorama - ville - toitures

Waalse steden

Reizen in Wallonië en de Ardennen betekent ook steden en stadjes ontdekken. Alle plaatsen hebben een heel eigen karakter. Eén ding hebben ze gemeen: de vriendelijkheid. Je voelt je welkom. Ontdek rijk erfgoed, cultuur, ontspanning en natuurlijk de gastronomie!

 

Vergeet niet om online te reserveren… enlightened

In de huidige situatie moet je vooraf reserveren bij attracties, musea en accommodaties. Veel toeristische dienstverleners bieden online boekingen aan. Sommigen van hen hebben gekozen voor een Waalse oplossing die hen in staat stelt hun kosten in deze moeilijke tijden te drukken. Wil je hen steunen? Reserveer dan rechtstreeks bij een van hen!

 

Aan het laden...

 

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden