Denk je aan herbronnen, dan denk je bijna automatisch aan de natuur. En hoe kan je beter het weldadige effect van die natuur ervaren dan door je er gewoon helemaal in onder te dompelen? Dat kan in Wallonië alvast op verschillende manieren.

Suppen in stilte

Jij op een paddle op het water, omgeven door bossen en niets meer dan vogelgeluiden: als onderdompeling in de natuur kan dat tellen. Met Sup-Ardennen.be kan je een stiltetocht op het Meer van Nisramont boeken waarbij je helemaal tot rust komt.© sup-ardennen

SUP-Ardennen | Stand-up paddle op het Meer van Nisramont

Beoefen stand-up paddle op het meer van Nisramont, in het hart van de prachtige natuur in de Belgische Ardennen! Sup-Ardennen begeleidt zowel liefhebbers als beginners.

Verken de Haute-Sambre met de stand-up paddle of kajak met Nature Evasion!

Nature Evasion biedt je de mogelijkheid om de Haute-Sambre te verkennen via verschillende recreatieve, educatieve, sportieve en toeristische activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn, waaronder peddelsurfen en kajakken. 

Espace Fun van de Lacs de l'Eau d'Heure

De Espace Fun biedt heel wat wateractiviteiten op de Lacs de l'Eau d'Heure: kajak, kano, surfen, zeilen en stand-up paddle...

 

Op wandel in bijzonder g-ezel-schap

Met hun lange oren, halve spleetogen en witte snuit zien ezels er sowieso al aandoenlijk uit, maar ze stelen pas echt je hart wanneer je met hen op wandel gaat. Je trekt door bossen en velden op het ritme van je trouwe g-ezel, die zelfs je bagage en kinderen draagt. Een halve of hele dag, of zelfs meerdere dagen met een ezel op pad; heel wat formules zijn mogelijk op een hele resem verschillende plekken.

© WBT - Caroline Rase

Kanotocht bij zonsopgang

In de stille ochtendschemering glijd je in een Indiaanse kano over het meer van Virelles. Je voelt en ziet de natuur ontwaken terwijl je omgeven bent door water en bossen. De zonsopgang krijg je er als bonus bij. Boeken doe je bij de Aquascoop van Virelles, ook voor een buitengewone overnachting ter plaatse.

© Aquascope Virelles

Bosbaden 

© Ingrid Jusseret

Het fenomeen is overgewaaid uit Japan, waar ze al langer begrepen hebben dat de natuurlijke omgeving van het bos een helende uitwerking heeft op ons welzijn.

Tegenwoordig kan je het ook gaan doen in het woud in Tenneville en in het Domein van de Grotten van Han.

Bewust vertragen en de omgeving zo goed mogelijk opnemen met ál je zintuigen, dat zijn de kernelementen van het bosbaden.

 

Vue de la cime des arbres d'une forêt à Tenneville

Heerlijk bosbaden in Tenneville | Maak contact met de natuur

'Tenneville-les-Bains... de forêt' of bosbaden is een origineel concept van de toeristische infodienst van Champlon-Tenneville in de Ardennen dat wandelen en bostherapie combineert. Verschillende data gedurende het jaar.

Neem een bosbad in het Domein van de Grotten van Han

Het domein van de Grotten van Han-sur-Lesse laat je in zijn dierenpark kennismaken met de voorouderlijke Japanse traditie van het bosbaden.
 

Observeren zonder gezien te worden

Houten waarnemingsposten zoals die in de buurt van gaan helemaal op in hun bosrijke omgeving. Je kan je tijdens een wandeling dus fijn terugtrekken op zo’n uitkijkpunt midden in de natuur. Niet alleen heb je er een mooi uitzicht op de omgeving, je kan er ook rustig de wilde fauna observeren. Misschien krijg je behalve vogels en andere kleine dieren zelfs herten en reeën te zien.

Ontdek ook adembenemende uitzichtpunten in Wallonië

© WBT - Pierre Pauquay

Wandelen in een natuurrijke omgeving

Ook al is het misschien de meest voor de hand liggende manier om zich onder te dompelen in de natuur, het is daarom niet minder efficiënt. Tijdens het wandelen langs riviertjes, door bossen en op rustige landwegen maak je je hoofd leeg en laat je alle indrukken rustig op je afkomen.

© M. Laurent

Andere ideeën

Wallonie - destination - nature - 2020 - Campagne - explorateurs

Wandelen in parken en tuinen

Naast de ongerepte en mysterieuze bosgronden zijn in Wallonië ook zeer mooie kastelen behouden kunnen blijven. Erfgoedgebouwen die vaak omringd zijn door een opmerkelijk park...
Wallonie - destination - nature - 2020 - Campagne - explorateurs

Bewonder de natuurlijke rijkdommen van Wallonië

Hoewel het grondgebied van Wallonië relatief klein is, biedt het door zijn specifieke geologische kenmerken zeer gevarieerde landschappen.

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden