Fietsen in Wallonië en de Ardennen is voor iedereen mogelijk. Keuze genoeg aan routes! Ook zijn er volop vlakke routes. Een selectie van korte, iets langere en langere routes die je tot een meerdaagse fietsvakantie kan maken. Tijdens je vakantie actief op de fiets de omgeving verkennen geeft een heerlijk voldaan gevoel!

Makkelijke & mooie fietsroutes

Lekker relaxed fietsen én onderweg volop genieten doe je met deze fietsroutes. Uit het grote aanbod lichten we er een paar uit. Zoals toeren door het Geopark Famenne-Ardenne of langs ander Unesco-erfgoed. Heb je interesse in historie dan is de fietsroute langs locaties van de Slag van Waterloo een aanrader. Daar vond tweehonderd jaar geleden een belangrijke wending in de geschiedenis plaats. Ook een fietstocht rondom een kasteel als bijvoorbeeld Jehay is een rit terug in de tijd. Of rijd je liever langs brouwerijen in het nog niet zo bekende Henegouwen?

Durbuy - Anticlinal - randonnée à Vélo - circuit

Niet te missen fietstocht in Hotton | Naar Durbuy en het Land van Famenne

Deze fietstocht van bijna 40 km door de Calestienne en langs de Ourthe vraagt heel wat inspanning! Maar je wordt beloond met mooie landschappen en dorpen.
Ontdek het Kasteel van Jehay, een mooi voorbeeld van Maasrenaissance

Met de fiets rond het Kasteel van Jehay | Fietstocht in de provincie Luik

Fiets de 26 km van deze lus die je naar Haspengouw brengt rond het Kasteel van Jehay.
Canal - Centre historique - Ascenseur hydraulique no4 - Thieu - Le Roeulx - UNESCO - Vélo

Niet te missen fietstocht| Kanalen en Unesco-erfgoed in hartje Henegouwen

Deze fietstocht van iets minder dan 40 km van Binche brengt je naar het Centrumkanaal en het door de Unesco erkende erfgoed van Henegouwen.
Abbaye - Daulne - Vélo

Unesco-fietsroute | Etappe 4: Thuin - Charleroi

Van Thuin tot Charleroi brengen deze 24 km over de RAVeL je van de bucolische sfeer van het platteland van Thuin naar de industriële landschappen van het Zwarte Land!

Niet te missen fietstocht | Authentieke brouwerijen in Picardisch Wallonië

Fiets- en bierfanaat? Dan is deze fietstocht van 40 km langs de authentieke brouwerijen van Picardisch Wallonië op jouw lijf geschreven!
Le Château de Lavaux entouré d'eau

Met de fiets rond het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne | Fietstocht in de provincie Namen

Fiets dit circuit van 37 km dat zich door de prachtige Famennestreek slingert. Lesse, heuvels en kasteel op het programma!
Ath - Dendre - quais - arbres

Niet te missen fietstocht | Ontdek de Dendervallei

Vanuit de stad Ath voert deze route je langs de Dender, de RAVeL en de kleine landweggetjes.
Bastogne - Mardasson - American Memorial

Niet te missen fietstocht in Bastogne | In de voetsporen van WO II

Ga 13 km fietsen vanaf de Place McAuliffe in hartje Bastogne en volg het spoor van de Slag om de Ardennen en de Tweede Wereldoorlog.
le village de Profondeville en automne vue sur la Meuse

Niet te missen fietstocht in Wallonië | De Maasfietsroute

De Maasfietsroute is de eerste bewegwijzerde langeafstandsfietsroute in Wallonië en volgt een van de mooiste valleien van Europa.

Routes voor elke fietser

Neem je je e-bike mee waarmee je elke heuvel zonder moeite op gaat? Ondertussen lekker genieten van het landschap, buiten zijn en actief bezig zijn. Kijk voor meer routes op deze pagina. Je downloadt ze inclusief beschrijving. 

Tips voor overnachtingsplekken 

Camping - Le Sagittaire - Laviot

Campings

Wat als je tijdens je volgende vakantie in België zou gaan kamperen in de Ardennen of een ander deel van Wallonië? Kom je tent opzetten, je caravan of camper installeren op onze toeristische campings of op de boerderij.
Vielsam - Lac des Doyards - Village de vacances Les Doyards

Vakantiedorpen Ardennen en Wallonië

De voordelen van een eigen vakantiehuis en de faciliteiten van het vakantiepark! Kom met een gerust hart naar de Ardennen en Wallonië. Met je gezin, met vrienden of vriendinnen of een familieweekeinde. Ideaal om je verblijf te combineren met uitstapjes en sportactiviteiten.
Wallonie Insolite - Aqua Lodge

Bijzondere Verblijven

Een nachtje reserveren in een woonwagen, een boomhut of een bijzonder hotel? In Wallonië wordt je buitengewone droom werkelijkheid.

 
 
 
 

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

45 fietstochten
Downloaden