De Belgische Ardennen en Wallonië zijn ideaal om te wandelen. Met deze best gewaardeerde wandelroutes weet je zeker dat je een mooie wandeling gaat maken.

Voor verliefden: de vallei van de Ninglinspo

©  MTOVA

De naam Ninglinspo van deze vallei is al even bijzonder als de wandeling zelf. De tocht langs de bergbeek is zo mooi dat deze de titel van ‘Uitzonderlijk natuurerfgoed van Wallonië’ draagt. Volg de loop van deze idyllische rivier via paden en bruggetjes die je van de ene naar de andere oever brengen. Sta even stil bij de natuurlijke waterbekkens met namen als ‘bad van Diana’. In de warme maanden spartelen kinderen graag in het rivierwater.

Voor je kinderen: in en rond het speelse Natuurpark Chlorophylle

© WBT - Olivier Legardien

Het natuurpark Chlorophylle is een uitstapje voor ouders met kinderen die houden van plantjes en dieren. De opzet van het park is dat kinderen op een speelse manier van alles over de natuur leren. In de omgeving van dit heerlijke buitenuitje is een wandeling uitgezet. Je loopt er langs verschillende boomsoorten. Wie weet kom je wilde dieren tegen. Er leven onder meer damherten. Zie je vanaf het bruggetje forellen in het riviertje zwemmen?

Voor het mooiste panorama: Tombeau du Géant 

©  WBT - J.P. Remy

Deze wandeling brengt je maar het mooiste panorama van de Ardennen. Je wandelt langs het heldere water naar het uitzichtpunt. Daar heb je vrij zicht op de volwaardige lus in de Semois-rivier. De naam Tombeau du Géant betekent het Graf van de Reus. De legende vertelt over een Gallische held die flink van omvang was. Hij stortte zich liever van een rots dan dat hij zich gevangen liet nemen door de Romeinen.

Voor ongerept landschap ga je naar de Viroinval 

© Pierre Pauquay

Onder natuurliefhebbers heeft de Viroinval in de omgeving van Chimay een streepje voor. De kalkgraslanden hebben een bijzondere flora en fauna zoals wilde orchideeën en zeldzame insecten. De natuur heeft in de kalkheuvels diepe kloven en openluchtgrotten gevormd. Deze wandeling leidt je naar zo’n bijzonder natuurverschijnsel waardoor deze route zo uniek is. De Fondry des Chiens is een komvormig dalletje waar rotsen grillig omhoog steken. Een uitgelezen plek voor een pauze.

 
 

Verrassende streetart in Namen 

Wandel in het stadscentrum van Namen en de voetgangerszone© WBT - J.P. Remy

Stadsbezoek met een extra touch: deze  wandeling langs streetart in Namen. Een geweldige manier om deze sfeervolle, gezellige Waalse stad te leren kennen. De hoofdstad van Wallonië kent gezellige stadspleinen met een intiem karakter. Daar is het met mooi weer heerlijk toeven. De mensen van Namen staan bekend als levensgenieters en die sfeer vind je terug in deze fijne stad aan de Maas.

 
 
 

 
 
 
 
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

20 onvergetelijke wandelingen - van 10 tot 20 km
Downloaden