Het legendarische Circuit van Spa-Francorchamps bestaat 100 jaar! Het Circuit zal naast de nationale races en kampioenschappen tot en met augustus 2022 een speciaal programma aanbieden vol evenementen en activiteiten. Lees in deze blog wat het circuit, de stad Spa en omgeving je te bieden hebben. Profiteer van de jubileumkorting op je verblijf!

Zelf racen op het circuit?

Een belangrijk moment in het jaar is eind augustus als de Grand Prix Formule 1 van België wordt gehouden. Max Verstappen neemt het met teamgenoot Sergio Pérez op tegen rivalen zoals Lewis Hamilton. Het circuit is bij veel coureurs favoriet. Het zeven kilometer lange traject ligt in de heuvels van de Ardennen. Dat levert spectaculaire bochten op die de natuurlijke glooiing van het land volgen. Met hoge snelheid racen de coureurs door de bochten en chicanes. De Formule 1 races zijn misschien het jaarlijkse hoogtepunt van Spa-Francorchamps. Ook de rest van het jaar kan je er terecht. Er zijn spannende races én uitdagende activiteiten! Wil je zelf het circuit op? Je kan met een ‘pilote’ of coureur de superscherpe bocht van La Source en de beroemde Raidillon ervaren. Of neem een kijkje achter de schermen. Dan sta je bij de paddocks en aanschouw je met eigen ogen het erepodium en het zenuwcentrum van de raceteams. Geweldig idee toch als je met vrienden of collega’s een bijzonder uitstapje wilt maken?

Circuit - Spa-francorchamps - sport moteur - F1 - GP

F1-circuit van Spa-Francorchamps, een dag in poleposition

Welkom in Spa-Francorchamps, het mooiste en bekendste racecircuit ter wereld! Neem een kijkje achter de schermen bij de Race Control, de perskamer, de mythische Raidillon en bestijg het podium waar de grootste kampioenen hebben gestaan.
Spa Grand Prix de F1 de Belgique

Grote Prijs van België F1 | Op het circuit van Spa-Francorchamps

De Grote Prijs van België Formule 1 belooft opnieuw voor spannende verrassingen te zorgen. Afspraak op het mythische circuit van Spa-Francorchamps.
SpaItalia, les voitures et motos italiennes s'invitent à Spa-Francorchamps

SpaItalia | Italiaanse auto's en motoren komen naar Spa-Francorchamps

Bewonder de bekendste Italiaanse auto- en motormerken op SpaItalia. Ontdek de Italiaanse manier van leven op het circuit van Spa-Francorchamps.
Spa Classic Francorchamps autorace

De Spa Classic | Autorally in Francorchamps

Het mooiste circuit ter wereld ontvangt historische bolides. Bewonder de wagens in Spa-Francorchamps.

Total 24 Hours of Spa-Francorchamps

Beleef de Total 24 Hours van Spa-Francorchamps, de mooiste uithoudingsrace exclusief gereserveerd voor Grand Tourisme wagens!
Circuit - Spa Francorchamps - F1 - Formule 1 - Belgique

De Spa Euro Race - autorace in Spa-Francorchamps

Ontdek een niet te missen traditie met een prachtige affiche: de Spa Euro Race!

Ontdek Spa, de stad van het circuit

Het circuit is vernoemd naar Spa. De stad trekt al eeuwen bezoekers aan. Hier is het toerisme geboren in de Ardennen. Dankzij het beroemde bronwater. De heilzame werking ervan bracht de stroom bezoekers op gang. Ook best logisch dat hier toerisme ontstond als de crème de la crème er verblijft. Je hoeft geen vooraanstaande burger meer te zijn om hier te vertoeven. Spa is en blijft een heerlijke bestemming waar van alles te doen is.

Visite guidée historique de la ville de Spa

Spa verteld | Historische rondleiding in de stad Spa

De toeristische dienst van Spa nodigt je uit om de stad te ontdekken in gezelfschap van Gaëtan Bobelin, een aristocraat in 18e-eeuwse klederdracht die bezeten is van de plaatselijke geschiedenis en verteller en karikaturist is.
Marché aux puces - brocante - antiquité - boites en fer - lithographie

Vintage markt van Spa

De vintage markt van Spa vind je op zondagochtend op de prachtige locatie van het Parc de Sept Heures.
Paardenmuseum in Spa - smederij

Paardenmuseum in Spa

Ontdek in de voormalige paardenstallen van koningin Marie-Henriette een permanente tentoonstelling over de wereld van de paarden in Spa.

Park van Sept Heures

Het openbare park uit de tweede helft van de 18e eeuw werd ontworpen voor de bezoekers die kwamen kuren. Zij konden heerlijk flaneren in het park in de stad Spa.
 Default image

Chocolaterie Legrand in Spa

De chocolaterie Legrand in Spa staat bekend om zijn heerlijke pralines met lokale specialiteiten en biedt een veelvoud aan snoepjes.

SpaForest | Avonturenpark in de Ardennen

In het hart van de bossen van Spa in de Belgische Ardennen heet SpaForest, een openlucht-avonturenpark, je het hele jaar door welkom.

Spa is UNESCO-erfgoed

Inmiddels is het water wereldberoemd. Waar ter wereld je ook een glas bronwater bestelt, grote kans dat je ‘Spa’ krijgt. En wil je gebruikmaken van wellness dan is de naam Spa er een synoniem voor. Spa is de bakermat van kuren in het mineraalrijke en ijzerhoudende water.

Geniet van verschillende diensten voorgesteld in de Thermen van Spa

De Thermen van Spa | Een wellnessuitstap in de provincie Luik

Kom ontspannen in de Thermen van Spa, een statig complex tussen traditie en modernisme in het centrum van de stad, in een vallei van de Belgische Ardennen.
Pouhon Pierre le Grand - Spa Tourist Office - 000005264

Bron Pierre-le-Grand van SPA, Immersia en Joan Mirò

In hartje Spa biedt het prachtige gebouw uit 1880, de Bron Pierre le Grand, je "Spa Experience", een film op 360° en de permanente collectie Joan Mirò.
WaterHouse - Cycle de l'Eau - Thermalisme

WaterHouse Source O Rama | Volg de weg die een druppel water aflegt

Volg het pad van een druppel water bij het WaterHouse in Chaudfontaine. Te combineren met het ArtHouse museum en het bezoek aan de fabriek van Chaudfontaine.

Omgeving van Spa

De omgeving van Spa is zeer waterrijk én er valt zoveel te zien en te bezoeken. Ontdek de Ardennen op jouw manier. Bijvoorbeeld via de Unesco-fietsroute waarbij je via autovrije routes van Durbuy naar Spa wordt geleid.

Randonnée dans la vallée de la Hoëgne

Onvergetelijke wandeling in de vallei van de Hoëgne

Van een klein beekje dat geboren wordt op de Venen, groeit de Hoëgne uit tot een rivier met een romantisch maar ook onstuimig karakter tijdens deze wandeling van 11 km.

Unesco-fietsroute | Etappe 8: Durbuy - Spa

Deze etappe van 63 km van de Condroz tot de poorten van de Ardennen is de sportievelingen op het lijf geschreven!

De Vennbahn: 125 km fietspaden in 3 landen

Geniet van de natuur en de charme van de grensregio van België, Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg langs 125 km fietsroutes op een oude spoorlijn.

Natuurpark van de Bronnen in Spa

Natuurpark van de Bronnen ligt in de gemeenten Spa en Stoumont, in het hart van een regio rijk aan rivieren en bossen.
Château de Reinhardstein - photo aérienne

Het Kasteel Reinhardstein

Dit 14e-eeuwse kasteel, dat bijna 150 jaar geleden werd verlaten, beleeft een buitengewone tweede jeugd sinds een historicus er verliefd op werd. Bezoek het kasteel!
Grottes - Remouchamps - Aywaille - Sougné-Remouchamps

Grotten van Remouchamps, een stukje natuurschoon in de provincie Luik

De Grotten van Remouchamps bieden meer dan 800 meter aan zalen en galerijen. Een uitzonderlijk stukje natuurschoon in de provincie Luik.

€100 Jubileumkorting 

Enthousiast geworden voor een verblijf in Spa of omgeving? Wie jarig is, trakteert! Maak gebruik van €100 korting op een verblijf in deze roemrijke omgeving. Zo willen we je laten ervaren dat het circuit en de stad Spa in elk jaargetijde een heerlijke vakantieomgeving is. Je kan kiezen tussen drie sfeervolle en comfortabele hotels van Van der Valk of voor een verblijf in een stacaravan op een van de twee campings van BestCamp. Bekijk de jubileumkorting plus de actievoorwaarden en de links om je verblijf met korting te boeken. 

Meer over Spa 

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden