• Tentoonstelling

Het Fotografiemuseum van Charleroi organiseert de tentoonstelling Welcome to camp America, gewijd aan Debi Cornwall. Een andere blik op Guantanamo. 

Tussen maart 2014 en januari 2015 mocht de Amerikaanse fotografe Debi Cornwall naar Guantamo of Gitmo zoals de bezetters het noemen, om er een fotoreportage te maken.

Daarvoor moest ze veel regels respecteren: ze mocht het gezicht van de soldaten niet fotograferen en moest elke dag haar foto's laten goedkeuren...

Een verbazend resultaat

De fotografe heeft haar foto's onderverdeeld in 3 series:

  • Gitmo at home, Gitmo at play: de gevangeniswereld en de levensomstandigheden van de gedetineerden vs. vrijetijdscentra voor het militaire personeel van het type "club Med"
  • Gitmo on sale: souvenirs die je kan kopen in de winkel van de basis, zoals een figuurtje van Fidel Castro dat zijn hoofd heen en weer wiegt
  • Beyond Gitmo: rugfoto's van voormalige gedetineerden die verdacht waren van terrorisme en vrijgelaten zijn of verplaatst zijn naar het buitenland

Onvoorstelbare foto's!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 06 februari tot 16 mei 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden