• Tentoonstelling

Groen zeker? Maar hoe zat dat tijdens de eerste beschavingen? Dat is nu net wat de tentoonstelling Vert Désir te bieden heeft. Te bezichtigen in het TreM.a, Museum voor Antieke kunst van Namen, van 24 oktober 2020 tot 31 januari 2021.

De kleur groen ontketent al jaren evenveel passie als afwijzing.

In de eerste plaats is de kleur een concept dat gedeeld werd door een gemeenschap van mensen in een bepaalde tijd. Dat concept wordt tastbaar in een artistieke productie die we kunnen ontleden via het stenenprisma.

  • de smaragd, de vrouwelijkste steen
  • en andere minder prestigieuze stenen zoals malachiet, jade, serpentijn, peridot...

Elk van die stenen dagen de knowhow van juwelieren uit, hebben ten dienste gestaan van de macht, hebben geholpen om in contact te treden met de goden, hebben de schoonheid van de vrouwen sterker doen uitkomen...

Wat is er te zien op de tentoonstelling?

Ontdek de groene stenen en hun gebruik van de prehistorie tot nu.

Er is aandacht voor onder meer:

  • de keuze van stenen
  • het beheersen van technieken
  • de geografische oorsprong van de materialen
  • de mineralogische presentatie
  • extractiemethodes

Een tocht door tijd en ruimte met schoonheid en inventiviteit als enige gidsen!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 24 oktober 2020 tot zondag 18 april 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden