• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed

Stap in voor een fascinerende wetenschapsreis! Interactieve ruimtes, leuke animaties, themafilms en grappige uitdagingen in SPARKOH!, in hartje Henegouwen.

SPARKOH! ligt op de site van een oude beschermde steenkoolmijn en werd gerenoveerd door architect Jean Nouvel. De uitzonderlijke architectuur is echt een omweg waard!

Lab'expo Chemie en levenswetenschappen

De chemie is een domein van onderzoek en vernieuwing. In SPARKOH! wordt ze omgetoverd tot een ruimte vol ervaringen en actieve ontdekkingen waar je kan spelen met deze alomtegenwoordige wetenschap.

De Waouh Zone, een ruimte om bij weg te dromen

Verken de grenzen tussen de echte en de virtuele wereld in interactie met 5 werken van kunstenaars, dankzij klank, licht en bewegingen.

De pixelfabriek, een ruimte voor creatie

In deze ruimte laat SPARKOH! je je verbeelding aanspreken in een digitaal labo. Je kan naar hartelust spelen met de 3D-printer, de vinylsnijder, de digitale naaimachine...

De Mendeljev Experience

Een visuele reis die je onderdompelt in de wereld van de atomen. Ontbind chemische elementen met je bewegingen en observeer...

De avonturentuin

Een natuurpark van 28 ha met een terril om te beklimmen en een speeltuin om plezier te maken! Er zijn verschillende speeltuigen (schommels, reuzentollen, deathrides...) om je te doen genieten van geweldige fysieke, leuke en zintuigelijke ervaringen.

Niet vergeten...

  • Acro'bât, indoor klimparcours
  • het hele jaar door evenementen

Voor gezinnen

SPARKOH! organiseert regelmatig workshops voor gezinnen! Ontdek de biodiversiteit in een poel, maak je eigen insectenhotel of stel een nieuwsjournaal op... Alles is mogelijk in SPARKOH!

Praktische informatie: SPARKOH! is elke zondag, tijdens de schoolvakanties en op feestdagen open van 10 tot 18 uur.

Al spelend leren, dat is SPARKOH!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

SPARKOH

- 20%
op de individuele toegangsprijs
Geldigheidsdatum: van 01-01-2022 tot 31-12-2022

Hetzij € 13,60 in plaats van € 17 (volwassenen) en € 9,60 in plaats van € 12 (kinderen van 4 tot 18 jaar).
Knip de bon uit en geef hem bij aankomst af aan de ingang.
Aanbod geldig in heel 2022 volgens openingstijden.
Geldig voor maximum 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
Vermeld bij online reservering de promocode SPARKESC22 in het daartoe voorziene veld.

Diensten

Externe catering - Interne catering - Catering vrij

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Niet-roker - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Speeltuin - Restaurant - WiFi

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden