• Attracties
  • Religieus erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

De Collegiale Sint-Pauluskerk werd gebouwd in de 10e eeuw en werd in de 19e eeuw kathedraal omdat de Sint-Lambertuskathedraal verwoest werd tijdens de Franse Revolutie.

De kathedraal heeft een harmonieus allure met zuivere lijnen en getuigt van de Maasstijl. De blauwe Maaskalksteen gaat heel goed samen met de okeren Lothaarse kalksteen en dat zorgt voor een prachtig effect. De originele structuur van de kerk is bewaard gebleven.

De schatkamer van de kathedraal

De kathedraal beschikt over talrijke stukken. Het grootste deel van die schat komt uit de oude Onze-lieve-Vrouw-en-Sint-Lambertuskathedraal die verwoest werd tijdens de Franse revolutie.

In de kloostergang van de kathedraal bevindt zich een kunst- en geschiedenisparcours van het oude Prinsbisdom Luik. Je kunt er heel wat bewonderen:

  • de bekende "Relikwieënkast van Karel de Stoute"
  • de kazuifel van David van Bourgogne, weelderige tooi die eigendom is geweest van de bisschop van Utrecht
  • de bekende buste-reliekhouder van Sint-Lambertus
  • de Maagd met vlinder, grafschildering van Pierre van Molendino, kanunnik van de Collegiale Sint-Paulus van Luik
  • maasivoor van de Drie Opstanden

Een prachtig toonbeeld van het religieuze erfgoed van Luik!

Virtueel bezoek

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden