• Attracties
  • Grot en spelonk
  • Museum of interpretatiecentrum

De Romeinse torens Jupiter en Neptunus zijn geklasseerd als uitzonderlijk en uniek erfgoed in Wallonië. Je kan ze bewonderen tijdens rondleidingen.

De Romeinse toren Neptunus (beschermd monument)

Aan het einde van het Nederrijk werd Aarlen een castrum (versterkte plaats). Met een omtrek van iets meer dan 870m, gemiddeld 4m dik en ongeveer 8m hoog, werd de vestingwal doorboord door imposante poorten en afgebakend door ongeveer twintig torens.

Het kleine museum, gelegen op de Grote Markt, toont de overblijfselen van een van deze torens (de Neptunus-toren), opgegraven in 1948. In de funderingen van de muur zijn de overblijfselen van de "vicus" te zien, waaronder een prachtig bas-reliëf dat Neptunus voorstelt, evenals de kleine tientallen blokken die in de buurt zijn ontdekt.

De Romeinse toren Jupiter

De toren, die toevallig werd ontdekt tijdens de uitbreidingswerken van het Huis, is de getuigenis van de oude omheining die Aarlen in het begin van de 4e eeuw omringde. Deze toren heeft dezelfde technische en architectonische kenmerken als zijn zus uit 1948. Het opent nu elke donderdag om 16.30 uur zijn deuren voor het publiek voor rondleidingen. Gratis bezoek is ook mogelijk op zaterdag en zondag in de zomer van 14.00 tot 18.00 uur.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden