Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het museum is ondergebracht in een 18e-eeuwse geklasseerde patriciërswoning en biedt kunstwerken uit de middeleeuwen en de renaissance van de streek rond Namen.

Het Provinciaal museum voor Oude Kunsten uit de streek van Namen bevat enkele meesterwerken in Maasstijl waaronder de grootste collectie schilderijen van de landschapsschilder Henri Blès.

Daarnaast vind je er de befaamde Kerkschat van Oignies, een uitzonderlijke verzameling edelsmeedkunst uit de 13e eeuw.

Naast kusntkollecties is er ook een grote bibliotheek, een prentenkabinet en het muntenkabinet van François Cajot.

Daarnaast worden er twee tot drie tentoonstellingen per jaar georganiseerd die het Naamse erfgoed eren en zijn er ook didactische animaties voor jonge bezoekers.

Virtueel bezoek

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden