• Attracties
  • Industrieel erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

Welkom in het museum Athus en het Staal in Athus. Ontdek het universum en de geschiedenis van de staalindustrie via de mannen die er werkten.

100 jaar geschiedenis

Het  museum Athus en Staal laat je kennismaken met de wereld van de staalindustrie, een essentieel element dat de geschiedenis van Athus tussen 1872 en 1977 heeft bepaald.  

Meer dan 500 gereedschappen en documenten verklaren de geschiedenis en de werking van de oude fabriek van Athus en presenteren de werkomstandigheden van de mannen die hebben bijgedragen aan de welvaart van de regio.

Een gediversifieerde tentoonstelling

Het museum heeft de kunst om je deze vervlogen tijd te laten herbeleven dankzij:

  • een film die het maken van gietijzer en staal uitlegt
  • een rollende standaard
  • een geanimeerde muurschildering

Het museum werd op de plaats van de oude fabriek opgericht door een groep staalarbeiders en geschiedenisfanaten die de jongere generatie willen laten kennismaken met hun verleden.

Het bezoek

De rondleidingen worden geleid door een voormalige staalarbeider of een leraar. Een andere ontdekkingstocht in Athus stelt je in staat om kennis te maken met de overblijfselen van de staalindustrie. 

Athus en Staal belooft je een gedenkwaardige dag die verankerd is in de Belgische geschiedenis.  

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden