• Museum of interpretatiecentrum

In dit museum in Henegouwen krijg je de indruk dat tijd is blijven stilstaan. In meer dan 40 zalen ontdek je de tijd waarin alles anders was.

Het museum is ondergebracht in een 17e-eeuwse boerderij en getuigt van de landbouwtechnieken en levensomstandigheden dankzij een grote collectie objecten en unieke meubels die in de loop der jaren verzameld werden.

Een levendig museum

Een oude klas, de molen, agrarische werkzaamheden, landbewerking, smederijen, melkerijen en ateliers van ambachtslui... Het zijn dagelijkse belevenissen van vroeger die je in het museum kan ontdekken via de intensief gebruikte werktuigen en machines.

Het Museum van het plattelandsleven biedt je het hele jaar door activiteiten en animaties:

  • demonstraties door ambachtslui
  • tentoonstellingen over het werk op de velden
  • ritjes op de kar
  • plattelandsmaaltijden
  • ...

Kom het leven van vroeger ontdekken in het Plattelandsmuseum van Huissignies.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Animatie

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Gemeenschappelijk sanitair

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden