• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Dit museum in Nismes nodigt kunstliefhebbers om om verschillende aspecten van hedendaagse kunst te ontdekken via internationale collecties.

Een museum voor hedendaagse kunst

Het Museum van het Klein Formaat werd opgericht in 1981 door kunstliefhebbers die een zo groot mogelijk publiek wilden laten kennismaken met alle aspecten van de hedendaagse kunst. De zetel van het museum bevindt zich nu in het Regionaal cultuurcentrum 'Action Sud' in Nismes.

Een indrukwekkende collectie

Ontdek er meer dan 3.500 etsen, tekeningen, inktwerken, schilderijen, foto's, infographics. Deze collectie telt onder andere werken van Christo en Jeanne Claude, Antonio Segui, Ben, Stanislav Fijalkowski, Pol Bury, Gabriel Belgeonne, Jo Delahaut, Emir Dragulj, Jacques Charlier, Maurice Pasternak, Félix Roulin, Roger Somville, Humio Tomita, Luc Van Malderen, Sixten Haage, Gilbert Decock, Jephan De Villers, Jiri Kolar, Mig Quinet…

Een concept ten dienste van de kunst

Om de 2 jaar organiseert het Museum van het Klein Format een biënnale voor hedendaagse kunst. Meer dan 400 beeldende kunstenaars van over de hele wereld worden uitgenodigd om een werk te maken op papier met een maximum grootte van een A4. Het museum organiseert ook regelmatig tententoonstellingen, activiteiten voor scholen of initiatiesessies voor volwassenen. 250 dagen per jaar is een permante tentoonstellingruimte open.

COVID-19 : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Je neemt echter best steeds rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen. Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

TREIGNES, MUSEUMDORP (5 musea)

- 20%
op de individuele toegangsprijs voor een museum naar keuze.
Geldigheidsdatum: van 01-01-2021 tot 31-12-2021

Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2021 volgens openingstijden, behalve evenementen, speciale dagen en animaties.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon. 
In geval van online reservering, vermeld de promotiecode TVM20 in het daartoe voorziene veld.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden