Pictogram om Waalse activiteiten en accommodaties aan te duiden die een voordeel of korting bieden via de VISITWallonia.be Pass
  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

In Vieuxville-Ferrières, in de buurt van Durbuy, in het hart van het domein van Palogne, kun je met je gezin een onvergetelijke dag doorbrengen in het fort van Logne, het museum en de middeleeuwse wijk.

Een echte schat

Aan de voet van het kasteel is in de voormalige boerderij 'La Bouverie', een geklasseerd gebouw uit de 16e eeuw, het kasteelmuseum ondergebracht, waar archeologische opgravingen talrijke sporen uit het leven van de huursoldaten aan het licht hebben gebracht.

Een verzameling voorwerpen uit het dagelijkse leven

Het museum toont een opmerkelijke collectie voorwerpen die op het terrein zijn ontdekt, waaronder de overblijfselen van een grote houten hefmachine waarmee wateremmers werden opgetild, en honderden voorwerpen die getuigen van het leven in het kasteel, alle in een zeer goede staat van bewaring (kommen, gedraaide houten schalen, tin, lederen voorwerpen en wapens met de handvaten er nog aan).

Het fort

Vervolg je bezoek door het fort binnen te gaan, voormalig fort van de Prinsen-Abten van Stavelot, hol van de verschrikkelijke 'Sangliers des Ardennes', verwoest door de troepen van Keizer Karel V in 1521.

Te zien in de buurt van het domein 

Ontdek de middeleeuwen in dit middeleeuwse museum!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-10% korting op de individuele toegangsprijs

Van woensdag 22 juni 2022 tot zaterdag 12 november 2022
Aanbod geldig tot 11/11/2022, afhankelijk van de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Dit museum biedt faciliteiten en/of diensten met het officiële Access-i-certificaat. Raadpleeg de gedetailleerde pagina van het Museum van het Fort van Logne en de Ruïnes van het Fort van Logne het met alle informatie om je bezoek voor te bereiden.

In Wallonië is er een brede waaier aan logies en plaatsen met officieel Access-i-certificaat.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden