• Museum of interpretatiecentrum

Sinds 1988 herbergt het oude station van Quevaucamps het Museum van het Breigoed en de Stoffenhandel.

Quevaucamps en omgeving beleefden een bloei van de textielindustrie in de 19e eeuw. Ontdek de sporen van het verleden die hiervan getuigen in het Museum van het Breigoed.

In het museum vind je 9 zalen met verschillende soorten objecten en machines in verschillende maten die je de geschiedenis vertellen van de textielindustrie.

Je vindt er onder andere:

  • beroepsatelier Balotil
  • huishoudmachines voor thuiswerk
  • instrumenten om het garen te meten, ambachtelijke en industriële spoelmachines
  • een collectie kousen en kousvormen

Nog heel wat andere zaken wachten je in het museum om de geschiedenis van het breigoed te ontdekken!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden