• Museum of interpretatiecentrum

In een prachtig geklasseerd 18e-eeuws huis, is het Famenne & Art Museum een plek vol herinneringen, emoties en respect.

Het museum bevindt zich in het historische hart van de stad Marche-en-Famenne in de provincie Luxemburg.

Het museum en zijn collecties

Het Museum van de Famenne is gewijd aan de verschillende aspecten van het leven in de Famenne en behandelt thema's van de prehistorie tot de moderne kunst. De Merovingische en Karolingische tijd worden voorgesteld aan de hand van een opmerkelijke collectie afkomstig van de opgravingen in Wellin en Hamoir. Het museum brengt ook hulde aan de Maître de Waha, een beroemde laatgotische beeldhouwer.

Er is een ruimte gewijd aan de Famenne en Marche die vertelt over de geologische en historische kenmerken van de streek en over de geschiedenis van de stad. Er is een zaal gewijd aan het Monument, een 17e-eeuws heiligdom. De oude beroepen, evenals moderne en hedendaagse kunst worden ook beschreven.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden