• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Ontdek dit kleine museum gewijd aan de 83ste Divisie van de Amerikaanse infanterie die deelgenomen heeft aan de Slag om de Ardennen op een paar kilometer van Vielsalm.

Het is een museum dat zich uitsluitend richt op de 83ste Amerikaanse Infanterie Divisie die het kleine dorpje Bihain tijdens de Tweede Wereldoorlog op 10 januari 1945 bevrijdde.

Het parcours van deze divisie is terug te vinden in een gereconstrueerde setting, met foto's van Tony Vaccaro, een soldaat-verslaggever binnen deze divisie. Je kan ook een wagon bezoeken die werd gebruikt om Joodse gevangenen naar concentratiekampen te deporteren.

 

Je bezoek organiseren

Open

Woensdag van 14 tot 18 uur.
Zaterdag en zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.
De andere dagen op reservatie voor groepen.

Tarieven

Volwassenen: € 5
Kinderen van 6 tot 12 jaar: € 2,50
Groepen van minimum 10 personen: 1 gratis toegang.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden